Fidelitas, Mi Hazánk: az alapvető politikai nézeteik megegyeznek

HírKlikk 2020. június 6. 17:23 2020. jún. 6. 17:23

A Mi Hazánk Ifjainak alapvető politikai nézetei megegyeznek a Fidelitas nézeteivel – idézi a Magyar Hang Korponyai Ernőt, a Fidelitas szegedi és Csongrád megyei elnökét. A Fidesz szegedi önkormányzati képviselője a helyi Egyetem Tv Metszéspont című vitaműsorában beszélt erről.

Az idézett megszólalás előzménye, hogy Kovács György, a Mi Hazánk Ifjainak szegedi vezetője kilépett Toroczkai László szervezetéből és a továbbiakban a Fidelitasban folytatja – írja az interjúrészletet a Facebook-oldalán megosztó Mihálik Edvin momentumos szegedi önkormányzati képviselő, a párt helyi szervezetének elnöke.

Korponyai Ernő a beszélgetésben azt mondta, nem lát semmi problémát az átlépésben. Másfél-két hónapja kereste meg őt Kovács, hogy szívesen csatlakozna a Fidelitashoz, csalódott a Mi Hazánkban, mert úgy látja, hogy olyan kezd lenni bizonyos megyékben, mint a Jobbik, nem a nemzeti érdekeket szolgálja. Azt látta, hogy az egyetlen alternatíva a Fidesz, illetve számára a Fidelitas.

Korponyai később arra a kérdésre, hogy például a cigánybűnözés hangoztatása is közös érték-e, és hogy említsen néhányat, ami egyezik, úgy reagált, hogy a nemzet védelme és Magyarország érdekeinek megvédése közös, de nyilván vannak olyan elvek, amelyek nem ilyenek.

Mint a Magyar Hang megjegyzi, Kovács György átlépése úgy derült ki, hogy ő is részt vett a Fidelitas helyi Trianon-rendezvényén, erről pedig fotót is közöltek a Facebook-oldalukon.