Fidesz alapító: Orbán Viktor morális bukása bevégeztetett

HírKlikk 2021. január 6. 07:44 2021. jan. 6. 07:44

Orbán Viktor lassan tizenegy éve miniszterelnök. Még nem veszítette el a következő választást. De morális értelemben már megbukott – írja a Magyar Narancs honlapján megjelent írásában Molnár Péter, a Fidesz alapítója, egykori alelnöke és országgyűlési képviselője.

Molnár szerint ez már korábban, a hatalommal visszaélő, egyre inkább hatalomközpontosító és bűnbakképző miniszterelnöksége számos pontján megtörtént. Mégis, a járvány révén, talán minden eddiginél drámaibb megvilágításba került, hogy mit is tesz a magyar emberek állítólagos képviselőjeként.

„A járvány közben is rengeteg közpénzt költött, és költ hatalma még megmaradt korlátainak lebontására, és hatalma választásoktól független bebetonozására. Tette és teszi ezt ahelyett, hogy minden felszabadítható összeget az egészségügyi ellátó rendszer megerősítésére fordított volna, illetve fordítana. Ezzel számos ember halálához járul hozzá, közvetlenül és folyamatosan."

Molnár szerint egyre több olyan család gyászol, ahol a gyász elkerülhető lett volna. Úgy véli, Kis János filozófusnak igaza van, aki a Magyar Narancs év végi számában: azt mondta: „Ne kerteljünk: ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad." 

„Ez így van. Orbán Viktor morális bukása bevégeztetett" – teszi hozzá.

A teljes írás ide kattintva olvasható.

Forrás: Magyar Narancs