Fideszesek, a győzelemért minden aljasság bevethető?

Föld S. Péter 2019. szeptember 23. 06:15 2019. szept. 23. 06:15

Letakart lajstromszámú motorcsónakkal, arcukat elfedő Fideszhez hű fiatalemberek zavarták meg Karácsony Gergely programismertető sajtótájékoztatóját. Ez a Fidesz programja Budapestről, amit láttunk már 2006 őszén, amikor fél Budapestet lángba borították, és ezt tudják nyújtani a fővárosiaknak most is, 2019-ben: hogy Karácsonnyal szemben minden, még a legaljasabb módszer is bevethető.

Felháborodhatnánk megint, mint már annyiszor, és persze fel is vagyunk háborodva, mert Orbán Viktor pártja megint túltolta a biciklit. Felháborodunk, hogy ezek mekkora gazemberek, de ezen már túl vagyunk, és egyébként is: itt és most nem ez a lényeg. Az utóbbi időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a csapból is hazugság folyik, ha akarnának, sem tudnának már igazat mondani a derék urak, persze nem is akarnak.

Tarlós István főpolgármester, akinek hivatalban maradása miatt történik mindez, nem szól semmit. Ha lenne bátorsága, és maradt volna benne némi tisztesség, akkor, ha előbb nem, a mostani aljas és nemtelen akció után kiállna a nyilvánosság elé, és azt mondaná: én nem így akarok győzni. Nem alávaló eszközökkel, hazugsággal, a Fidesz által biztosított médiatúlsúllyal szeretnék Budapest főpolgármestere maradni. És nem is azért regnálnék tovább, hogy még újabb öt évig szolgálhassam Orbánt és a Fideszt, hanem hogy szebbé, jobbá, élhetőbbé tegyem Budapestet. Kérem a Fidelitast, hagyja abba a cirkuszolást, kérem Orbán Viktort, vonja vissza vérebeit, engedjen engem bátornak lenni, nekem pedig engedélyezze, hogy vitatkozzam Karácsony Gergellyel.

Egy vitában ugyanis elmondhatnám, hogy mit gondolok Budapestről, hogyan képzelem ennek a gyönyörű városnak a jövőjét, mit tennék azért, hogy még a mostaninál is szerethetőbb legyen. Valami ilyet kellene mondania Tarlós főpolgármesternek. Persze, esze ágában sincs, hogy bármit mondjon, neki nagyon is kedvére való, hogy a Fidelitas pribékjei semmilyen aljas és tisztességtelen eszköztől vissza nem riadva tobzódjanak.

És persze megkérdezhetnénk a Fidesznek azon szavazóit, akikben valamikor volt még némi jó érzés, és akik egykor valóban komolyan vették, hogy ők egy polgári párt szimpatizánsai. Ti tényleg egy olyan országot akartatok, ahol aljas, tisztességtelen eszközökkel lehet boldogulni? Benneteket tényleg nem zavar a lopás, a korrupció? Vagy az, hogy Orbánnal már csak keleti diktátorok és európai félfasiszták állnak szóba? Benneteket nem zavar, hogy mivé lett ez az ország?

Várjuk válaszaitokat.