Foci helyett marad a vírus: Orbánnak elvonási tünetei vannak

FSP 2020. március 30. 17:38 2020. márc. 30. 17:38

Egyetlen magyar sincs egyedül – ezt üzeni nekünk a Facebookon Orbán Viktor abból az alkalomból, hogy tizennyolcadik napja tart a veszélyhelyzet Magyarországon. Néhány mondatot szól csak a miniszterelnök, utána a zene és a körkapcsolás veszi át a főszerepet. Igen, körkapcsolás, mert bár a foci a vírus miatt szünetel, de szurkolók azért vannak. Dunaszerdahelyen, Ferencvárosban, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Székesfehérváron. Még a mostanság az Egyesült Arab Emírségekben honos Dzsudzsák Balázs is dalra fakad, s Marco Rossi a magyar válogatott olasz szövetségi kapitány is feltűnik a képeken.

Odáig értjük, hogy elvonási tünetei vannak a miniszterelnöknek, mert foci helyett a koronavírussal kell foglalkoznia. Csak az nem világos, mi a mostani üzenete a Nélküled című dalnak? Általában ezzel is tisztában vagyunk: ez a felvidéki magyar futballcsapat meccsei előtt elénekelt nóta bizonyos körökben mára himnusszá nőtte ki magát. A DAC minden meccse előtt eléneklik a csapat szurkolói, és legutóbb már a magyar válogatott mérkőzésén is felhangzott.

Most Orbán Viktor valamiért fontosnak találta, hogy a Facebook-oldalára kitegye ezt a furcsa körkapcsolást. Vagy nem ő, hanem az a személy, aki a kormányfő Facebook-posztjait írja és kezeli.

Bárki is volt az elkövető, szürreális dolgot művelt. Egyetlen magyar sincs egyedül, üzente a miniszterelnök, amivel eszünk ágában sincs vitatkozni. Ha ő mondja, biztosan így van. Csak védőmaszk nem jut minden magyarnak, sem lélegeztetőgép, ha arra volna szüksége. Tisztességes orvosi ellátás, s megfelelő számú személyzet híján, gondos ápolás a kórházakban. Fertőtlenítő szer sincs elegendő, de ezekben a vírusos időkben nekünk magyaroknak nincs is szükségünk ilyen földi hívságokra.

Nekünk az is elég, ha a miniszterelnök a szánkba rágja: nem vagyunk egyedül.