Fordulat Kínában: jöhet a második és a harmadik gyerek is

HírKlikk 2024. október 20. 10:00 2024. okt. 20. 10:00

Miután kiderült, hogy Kínában valóságos gazdasági katasztrófát eredményezett az „egyke”- politika, ezért a kormány most családtámogatási programba kezdett azért, hogy ellensúlyozza azt a demográfiai hanyatlást, amit saját maga okozott.

Az emberi következmények felmérhetetlenek, főként ami az abortuszokat és a sterilizálásokat illeti. A társadalmi hatás pedig drámai, mert sokszor csak a fiúutódokat nem vetették el. Nemzedékek nőttek fel testvérek nélkül. 

A Kínai Kommunista Párt soha nem ismerte el tévedését annak ellenére sem, hogy politikájával pont az ellenkezőjét érte el annak, amit szeretett volna. A társadalom öregszik, a lakosság száma hamarosan esni fog, ez pedig gátolja a gazdasági növekedést. 

A terv az, hogy a családok havi 800 jüanos pótlékot kapnak a 2. és a 3. gyerek után. A baj csak az ezekkel az intézkedésekkel, hogy a világos sehol sem vezettek eredményre – hangsúlyozza a Wall Street Journal vezércikke. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom