Fuck you magyarszki

Németh Péter 2020. február 2. 15:16 2020. feb. 2. 15:16

Állítólag ezt üvöltözték azok a migránsok, akik – nem tudni miért – olyan helyen akartak betörni Magyarországra, amely jól meg van világítva, kamerák figyelik az összes mozgást. Ennek ellenére, bátran rohamoztak, mintha csak egy filmforgatás szereplői lennének. Sőt, ezek szerint, meglátva a magyar biztonsági őröket – valaki a Facebookon azt a kérdést tette fel: vajon nem ezek teperték le az MTV épületében Varjú Lászlót? –, még üvöltözni is kezdtek, ráadásul ilyen barátságtalan módon (az angolul nem tudók kedvéért: „basszátok meg magyarok”).

Rendben van, ezek az emberek nyilván valamilyen gyalogos hadseregben szocializálódtak, ahol a támadásnál a katonák Hurrá! kiáltással rohamoznak, de hát idegen országban nyilván stílszerűbb a fuck you üvöltés. De, ha már eleve a lebukással kalkuláltak, miért fordultak vissza? Miért csak az az öt ember hagyta magát elfogni, akik közül az egyik még rühes is volt? És mert az volt, kvázi vegyvédelmi ruhában kellett a bíróság elé állnia, társaival együtt, akiket feltehetően meg is fertőzött.

Amúgy ezzel az egész betöréssel kapcsolatban meglehetősen sok a kérdőjel, számosan vélik úgy, hogy az egész csak egy színjáték, amelynek rendezője a magyar kormány volt. Én nem tudom, hogy tényleg képes-e az Orbán-féle adminisztráció ilyen csalásra, manipulációra, de a körülmények semmiképp nem egyértelműek. Sem az áttörés helye, módja, sem a többség gyáva visszatérése, de hagyjuk is ezeket! Maradjunk a rühnél. Vagyis annál a bőrbetegségnél, amely ugye erős viszketegséget okoz, és – kétségtelenül – gyorsan terjed, fertőz meg másokat is. De, ha így van, akkor ezzel kapcsolatban is akad egynémely aggály. A híradások nem szólnak például arról, hogy vajon mindazokat, akik kapcsolatba kerültek a migránsokkal, a fertőző betegség szabályai szerint látták-e el? Többek között azokat, akik elfogták őket, vagy akik kihallgatták az elkövetőket, egyszóval, akik kapcsolatba kerülhettek velük az akció során, aztán pedig azokat, akik az esetleges továbbfertőzöttekkel léptek kapcsolatba, családtagjaikat, stb…

A rühről különben ezt írja a Budai Egészségközpont: a rühesség egy világszerte elterjedt, emberről emberre terjedő bőrbetegség. Az élősködő rühatka testi érintkezés révén kerül a bőrre, ahonnan a bőr alá fúródik és ott akár apró járatokat rág magának, bőrgyulladást, allergiás elváltozást, viszketést okozva. A kórkép kialakulása három-hat hetet is igénybe vehet, de visszafertőződés esetén, már egy nap után jelentkezhet a kínzó viszketés.

De nem csak ezt írja, hanem a következőt is: amennyiben rühesség igazolódik, a bőrgyógyász egy helyileg alkalmazható készítményt rendel el, amelynek egyszeri alkalmazása után, a rühatkák elpusztulnak. Márpedig,ha így van, és nyilván így van, miért volt oly fontos a gyorsított eljárású bírósági ítélkezés? Miért nem lehetett addig várni, amíg a rühatkák – ezek szerint egy nap alatt – elpusztulnak? Miért volt szükség erre a fehér lepeles bírósági tárgyalásra? Ügyvéd ismerősöm több mint negyven éve a szakma élvonalába tartozik. Azt mondja: eddigi praxisa alatt soha nem találkozott még ilyen megoldással. Számára az eljárás módja inkább azt jelentette: képileg is azt akarta bizonyítani a hatalom, hogy ezek a migránsok nem emberek.

Nincs kizárva. Mint ahogy az sem, hogy ezeket a migránsokat – ha azok – nem nagyon akarták mutogatni, nem akarták, hogy beazonosíthatóak legyenek. Funkciójuk csak annyi volt, hogy a magyarok, akikkel ilyen csúnyán beszélnek menekülés közben, utálják, mint a rühes kutyát.