Gaudi-Nagy írhatta a pedofilbotrányban elítélt K. Endre kegyelmi kérvényét

HírKlikk 2024. február 10. 09:00 2024. feb. 10. 09:00

„Nem én írtam a kegyelmi kérelmet” – nyilatkozta a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, akit a főnöke pedofil-ügyeinek eltussolásában talált vétkesnek a bíróság, és akinek Novák Katalin államfő tavaly áprilisban, néhány nappal Ferenc pápa magyarországi látogatása előtt kegyelmet adott. K. Endre érdemi részleteket nem árult el, csak annyit mondott, „eljön majd az idő”, amikor nyilatkozni fog.

A Népszava kérdésére Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon elnöki kegyelemben részesített igazgatóhelyettese, K. Endre képviseletében ő nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához.

Mint azt a sajtóból már korábban tudhattuk: a komoly felháborodást kiváltó kegyelem tényéről nagy valószínűséggel soha nem szerzett volna tudomást a közvélemény, ha az igazgatóhelyettes a kegyelmi kérvénnyel párhuzamosan a Kúriánál nem próbálkozik harmadfokon is megtámadni börtönbüntetését. A Kúria eljárása még zajlott ugyanis, amikor megszületett a kegyelmi ítélet: ennek köszönhető, hogy a döntés bekerült a harmadfokú határozat szövegébe, így nyilvánosságot kapott.

Forrás: Népszava