Gréczy: Orbánnak már a macskaasztalnál terítenek Brüsszelben

HírKlikk 2019. április 2. 18:14 2019. ápr. 2. 18:14

Kemény vita zajlott ma az országgyűlésben a napirend előtti felszólalásokban. Gréczy Zsolt szerint Orbán körül ritkul a levegő. Neki már nem osztanak lapot. Dömötör Csaba államtitkár migránsozással válaszolt.

Európa a szorosabb integráció felé tart. A kérdés csak az, hogy mi magyarok benne leszünk-e - kezdte felszólalását a DK képviselője. Az erős és egységes Európa először pénzügyi szankciókkal, aztán kitaszítással reagál majd arra, ha egyes tagállamok – például Magyarország – a közösség bomlasztásán fáradozik. Pláne, ha ezt az ő pénzükön, netán orosz parancsra teszi valaki. A Fidesz és az Orbán-kormány már nem ott ül, ahol a fontos dolgok eldőlnek. Orbán úrnak már a macskaasztalon terítenek - jelentette ki Gréczy, aki szerint a lengyel ellenzéki összefogás, a szlovák elnökválasztás eredménye, a belgrádi tiltakozások, Erdogan vereségei a török önkormányzati választásokon, Juncker és Weber beszólásai, valamint hogy egy szlovén lap karlendítő náciként ábrázolta Orbánt, a Fidesz-vezér elmagányosodását jelzik.

A Demokratikus Koalíció szerint Churchill egykori javaslata az Európai Egyesült Államokról nem lázálom, hanem realitás. Ebben lesz lehetőség megőrizni a békét, a magyar nemzeti hagyományokat, egyúttal bevezetni az európai családi pótlékot, az európai minimálbért és az európai minimumnyugdíjat. Ehhez a multicégeket sújtó adóból kívánják a pénzt előteremteni. Gréczy reagált arra is, hogy a Fidesz mostanában "családi vállalkozásnak" nevezi a DK-t, mondván, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára lett a párt listavezetője. Gréczy Zsolt arra emlékeztetett, hogy éppen a Fidesz lett családi vállalkozás: Orbán felesége vitte el a szőlőtámogatásokat, a veje lett lopáson kapva, a lánya lett a turizmusért felelős pelenka eldobó.

Dömötör Csaba államtitkár szerint a DK fel akarja adni Magyarországot, mint nemzetállamot, és bevándorlóknak akarja adni a pénzt. Az ellenzéki padsorokban derültség fogadta szavait.

Forrás: Hírklikk