Gulyás Gergely újra megfenyegette a SPAR-t

HírKlikk 2024. április 25. 12:45 2024. ápr. 25. 12:45

Bíróságon és vélhetően jó hírnév megsértése miatt fog a kormány eljárást indítani a SPAR ellen – mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

A hvg.hu emlékeztet rá, hogy a kormány már jó ideje fenyegeti az üzletláncot perrel, de eddig valójában semmi nem történt: épp egy napja tartottak a SPAR magyarországi vezetői sajtótájékoztatót, ahol elmondták, eddig nem érkezett a céghez hivatalos értesítés arról, hogy pert indított volna bárki is a kormányból ellenük.

A SPAR márciusban jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordul a magyar kiskereskedelmi különadó miatt. A cég osztrák vezetője azt is mondta egy interjújában, hogy Orbán Viktor egy rokonának akarhatott részesedést szerezni a SPAR-ban, később Tiborcz István neve került szóba, a miniszterelnök veje pedig tagadta, hogy ilyen tervei lennének – ezután indult be a kormány letámadása. Miközben arról beszéltek a politikusok, hogy a SPAR rosszul gazdálkodik, és álhíreket terjeszt, Nagy Márton következményekkel fenyegette meg a cég vezetőit, Orbán Balázs, majd később Nagy Márton is arról üzent, hogy vizsgálja a kormány a jogi lehetőségeket, hogyan lehet elégtételt venni.

Forrás: hvg.hu