Gyerektábor akár 300 ezer forintért

HírKlikk 2021. május 16. 19:09 2021. máj. 16. 19:09

Nagyon megoszlanak a táborok árai, 26 ezer forinttól 300 ezerig lehet találni nyári programot a gyermekek számára.

A táboroztatók 70 százaléka nem, vagy csak kis összegű áremelést tervez az idénre, így a tavalyi árak környékén foglalhatnak táborhelyet a szülők az idén. Tóth Béla, a Táborfigyelő, gyermektáborokkal foglalkozó portál vezetője a Pénzcentrumnak adott interjújában elmondta, hogy egy napközis tábor átlagára 33-35 ezer forint, míg egy ott alvós táborért 53-55 ezer forintot kell fizetniük átlagosan a szülőknek. 

A táborok piacán azonban hatalmas az árolló, van olyan ott alvós tábor, ami 26 ezer forintba kerül, de lehet találni vakációs lehetőséget 300 ezer forintért is.

Az idáig leadott jelentkezésekből az látszik, hogy a legnépszerűbbek a sport-, az angol-, és a kalandtáborok, de sokan kézműves vagy lovastáborokba íratták be gyermekeiket.

Felkapottnak számítanak még az informatikai táborok és az extrémnek vagy különlegesnek számító vakációs lehetőségek. Utóbbira jó példa a dzsungel körülmények között megtartott katonai tábor, vagy a jobb agyféltekés rajztábor.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy június 1-jétől megtarthatóak gyerekeknek táborok Magyarországon.

Forrás: Pénzcentrum