Györfi Mihály: cél, hogy Szolnok újra éljen

HírKlikk 2024. október 10. 12:15 2024. okt. 10. 12:15

Az emberközpontú, közvetlen, a helyiekkel új szövetségre lépő városvezetést nevezte célnak Szolnok új polgármestere a közgyűlés csütörtöki alakuló ülésén.

Györfi Mihály (Tegyünk Szolnokért Egyesület-Jobbik-Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK-Agóra Egyesület Szövetség) közölte: közvetlen kapcsolatra törekszenek a lakossággal.

Elmondta: polgármesterként bizonyítani szeretné, hogy számára a szolnokiak a legfontosabbak.

Olyan Szolnokot szeretne, ahol odafigyelnek egymásra, van nyitottság, egyenlők az esélyek. „Szeretném szívvel vezetni a várost” – fogalmazott.

Kiemelte, hogy különösen fontos számára az idősek támogatása. Céljuk, hogy „Szolnok újra éljen”.

„Tegyük együtt Szolnokot az észak-alföldi és a közép-magyarországi régió meghatározó kulturális központjává, töltsük meg élettel, interaktivitással, rendezvényekkel” – mondta.

Györfi Mihály emlékeztetett: választási programjukban a tanévkezdést, a gyermekétkeztetést és a nyugdíjasok támogatását ígérték.

Emellett szeretnék a tömegközlekedést fejleszteni és a parkolási nehézségeket felszámolni, az utakat és a járdákat felújítani, a gyógyszertámogatást növelni, a bérlakásokat és a panelházakat felújítani – sorolta.

Szólt arról, hogy polgármesteri ciklusa első hónapjait a találkozásoknak szánja. Arra kérte a szolnokiakat, hogy észrevételeikkel, tanácsaikkal, javaslataikkal segítsék a város fejlődését. A közgyűlésnek azt kívánta, ne a pártérdekek alapján gyakorolja a közhatalmat, hanem mindenkit „a közös otthon, a szeretett Szolnok vezéreljen az elkövetkezendő öt évben”– hangoztatta.

Szalay Ferenc, Szolnok előző polgármestere (Fidesz-KDNP) azt kívánta, hogy – mint az elmúlt sok évben – a város javára végezze mindenki a feladatát. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondta, hogy a teremben ülők általában a dolgok rendje szerint a városért, a térségért, az országért dolgoztak. A polgári értékek mentén a Fidesz-KDNP-frakció ezt fogja tenni – közölte.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom