Gyulai: Az atlétikai világbajnokságból mindenki profitálni fog

HírKlikk 2019. december 13. 18:50 2019. dec. 13. 18:50

Csak pozitív hozama lesz az atlétikai világbajnokságnak a szövetség elnöke szerint. Az első már megvolt: Magyarországon ritkaság, hogy tárgyalóasztal mellett találtak mindenki számára kielégítő megoldásokat a felek, akik előzőleg még gyökeresen más álláspontot képviseltek.

Nagyon örülök, hogy az én sportom, az atlétika segített abban, hogy létrejött egy olyan párbeszéd két egyet nem értő fél között, amelyben a helyzet megoldására törekedtek – mondta a Hírklikknek Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. Egyúttal köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik egymás elutasítása helyett, a mindenkinek megfelelő megoldásokat keresték.

Gyulai rámutatott, hogy a világbajnoksághoz közvetlenül kapcsolódó beruházás – a sportlétesítmény felépítése – minimális része egy nagy zöldmezős beruházásnak, amely a zöldterületek növelésétől az egészségügyön keresztül, a közlekedésig számos téren hasznot hozhat a fővárosiaknak.

A szövetség elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy minden sportágnak, így az atlétikának is fontos, hogy olyan jövőképet tudjon felmutatni a fiataloknak, amelynek hatására még hatékonyabban készülnek fel a versenyekre, a hazai rendezésű világbajnokság pedig ebben nagyon sokat segíthet.

Gyulai Miklós szerint negatív hozama valószínűleg nem lesz a világbajnokság megrendezésének, és mint mondta, bízik benne, hogy a most még kételkedők is meggyőződnek arról, hogy az atlétikai vb megrendezéséből mindenki csak profitálni fog. 

Forrás: Hírklikk