Gyurcsány Ferenc rövidesen elmondja, hogy lemond-e

HírKlikk 2024. június 18. 16:10 2024. jún. 18. 16:10

A DK elnöke szerint el kell gondolkodni, elrontottak-e valamit, de mindenki érezni fogja, milyen tanulságokat vont le a párt a választási eredményekből.

„Kár lenne nagyon cizellálni a dolgot, mert egyszerűen is meg lehet fogalmazni: vereséget szenvedtünk a múlt hét végén” – mondta el egy kedden megjelent videóban a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, vette észre a Népszava.

Gyurcsány Ferenc szerint a vereség beismerését követően több kérdés is felmerül. Ezek közt ott van, miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök, hogyan tovább, vagy éppen le fog-e mondani bárki. Legtöbbször nyilván az elnök neve merül ilyenkor fel – tette hozzá. 

Úgy véli, nem kell a kérdésekre haragudni, viszont a rájuk adott válaszokat meg kell fontolni.

„Most is szeretnénk elkerülni, hogy azzal untassuk önöket, meg azt a vitát hozzuk létre, hogy mit gondolok én, mit a Molnár, mit a Dobrev, mit a Vadai, mit a Varga és nem megyek tovább. Ezeknek a beszélgetéseknek a közepén vagyunk. Formálisan, informálisan, sokakkal, munkatársakkal, kollégákkal, választókerületi elnökökkel és mindenkivel, és jönni fog majd nyilván az elnökségi ülés, ahol ezeket összegezzük” – fogalmazott Gyurcsány.

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom