"Gyurcsányék mindig szembe mennek a magyar emberek akaratával"

HírKlikk 2019. augusztus 28. 15:07 2019. aug. 28. 15:07

Gyurcsányék azzal, hogy folyamatosan támadják és megkérdőjelezik a magyar határvédelmet, még mindig szembe mennek a magyar emberek akaratával - közölte szerdán a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt Gréczy Zsolt DK-s frakcióvezető közleményére reagált. Az ellenzéki politikus szerdán arra szólította fel a kormányt, hogy mielőtt autonóm robotokat és drónokat is bevetne a határőrizetben, számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel.

Dobrev Klára, a párt EP képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva pedig azt mondta:  a kormány állítása szerint közel 250 milliárd forintot költöttek a kerítésre, így annak méterenként mintegy 1,5 millió forintba kellett volna kerülnie. Úgy vélte, hogy a Fidesz a számára legfontosabb témát is "lopásra használta fel", mert ennek a pénznek "a jelentős része már megint a haverok zsebébe vándorol".

A Fidesz azt írta, az emberek több alkalommal egyértelművé tették, azt várják a magyar kormánytól, hogy védje meg Magyarországot és a magyar határt az illegális migrációtól. Gyurcsányék azonban - ahogy az egész európai bevándorláspárti baloldal - be akarják engedni a migránsokat - olvasható a közleményben.

Aláhúzták: a határkerítésre és a határvédelemre szükség van, a balkáni útvonalon folyamatosan érkeznek a migránsok. Azokban az országokban, ahol nem védik meg a határt és betelepítik a migránsokat, a közbiztonság radikálisan romlik és a lakosság szenved a migránsok által elkövetett zaklatásoktól és bűncselekményektől - közölték.

Hozzátették: a Fidesz-KDNP minden olyan kormányzati intézkedést és beszerzést támogat, amely tovább erősíti a magyar határvédelmet és ezzel a magyar emberek biztonságát.

Forrás: MTI/Hírklikk