Győzelmet várnak a szavazók az ellenzéktől

HírKlikk 2019. augusztus 30. 09:16 2019. aug. 30. 09:16

A korrupt rendszer leváltását várják a szavazók a házakat járó ellenzéktől, erről számolt be Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke a Párbeszéd szóvivőjével, Barabás Richárddal közösen adott interjújában csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Győzelmet várnak a szavazók az ellenzéktől, mondta a szocialista képviselő. „Tessenek győzni! Győzzetek!” – alapvetően ezzel fogadják őket a választók. „Úgy látják, hogy nagyon komoly esély van a győzelemre” – mesélte Molnár a választókkal való találkozásról.

A NER leváltása mellett „az igénytelenség, a lokális problémák is nagyon ott vannak az emberek probléma-térképén!” – tette hozzá Barabás Richárd a Párbeszéd részéről.

„Szolgáltató önkormányzatban gondolkodunk, ami az emberek problémáiról és nem a hatalomról szól” – folytatta az MSZP-s képviselő. Számos helyen, Budapesten, például Angyalföldön, XV. kerületben, Zuglóban, Kispesten, most is szolgáltató helyhatóság működik.

Molnár Zsolt az össz-ellenzéki főpolgármester-jelöltről, Karácsony Gergelyről elmondta, hogy ő és szövetségesei is egy olyan városban gondolkodnak, amely az emberekről és a szolgáltatásokról szól, nem pedig a hatalommal és a kormánnyal való alkudozásról. Az MSZP budapesti elnöke szerint a helyes arány kell megtalálni. „Egyszerre kell ellenzékinek lenni, hiszen az embereknek elegük van az Orbán-rendszerből, a Fidesz-rendszeréből, a NER-ből és minden járulékából, kapcsolatából, de nem elég tagadni valamit, föl kell építeni valamit” – fogalmazta meg Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és a szövetségesek programjának filozófiáját Molnár.

Zöld témákra, fővárosi faültetésről kérdezve Molnár Zsolt elmondta: „Lesz még olyan hely, amit zöldebbé lehet tenni, több park, több játszótér, több zöld, több környezetvédelem, ezek alapvetések, de nagyon fontos az ellenzékiség is, akiknek nem ezek a részletek számítanak. Nekik abból van elegük, hogy a Fidesz az országot Kisgömböcként befalta. Ennek kell véget vetni.”

Mint ismeretes, a Párbeszéd oroszkrém tortát vitt Tarlós Istvánnak a Fővárosi Közgyűlés utolsó ülésére a választás előtt, ezzel küldve nyugdíjba a főpolgármestert. A torta azt szimbolizálta, ahogyan a 3-as metró felújításában orosz és kormányzati érdekek lettek kiszolgálva. Ennek értelmét firtatva, Barabás Richárd szóvivő elmondta: „Kellenek gegek, kellenek komoly politikai viták és természetesen kellenek komoly programok és beszélgetések a választókkal.”

A főpolgármesteri 72.000 főnek megfelelő aláíróív felvételéről és az illegális adathalászat vádjára reagálva Barabás Richárd elmondta, számítottak arra, hogy „Nagyon sok ember jön majd oda a pultjainkhoz, nagyon sok ember akar aláírni, és nagyon fontos az, hogy Puzsér Róbertttel ellentétben, mi nem csak néhány helyen gyűjtünk, hanem a 23 kerületben mindenhol gyűjtenek egyéni képviselőjelöltjeink. (…) Biztosítani kellett, hogy mindenkinél legyen elég ív.”

A „feketelevesről”, Budapest 7. kerületével kapcsolatban Molnár Zsolt kiemelte, hogy beláthatatlan következménye lenne annak, ha Hunvald György, egykori MSZP-s politikus indulása megosztaná az ellenzéki szavazókat és a Fidesz vinné Erzsébetvárost. A kérdésre, hogy mennyire volt demokratikus levélben felajánlani Hunvaldnak, hogy lépjen vissza a polgármester-jelöltségtől és legyen inkább a kerületi képviselőtestület tagja, Molnár kifejtette: „A NER rendszerével versenyzünk, ezért kétségtelen, hogy az ajánlatunk kompromisszumról szól, valami olyan realitásról, amik benne vannak a helyzetben. (…) A választók azt kérik tőlünk számon, nagyon helyesen, (…) amikor kopogtatunk, hogy megteremtettük-e a Fidesz legyőzésének esélyét.”

„Az együttműködést mi sem bizonyítja jobban, minthogy Budapesten, szombaton, a kampányindítón ott lesz a 23 kerület 23 polgármester-jelöltje és minden szövetséges” – mondta Barabás Richárd.

„Szombat 6 óra, Szabadság tér, ahol egység van, és fűre lépni: szabad!” – hívott meg mindenkit zárszókként sok szeretettel a kampánynyitóra Barabás Richárddal Molnár Zsolt a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.