Hadházy: Tarlósnak börtön járna, nem díszpolgárság

HírKlikk 2020. november 28. 15:30 2020. nov. 28. 15:30

A független képviselő szerint az elcsalt metróbeszerzés miatt kéne megbüntetni a volt főpolgármestert.

Hadházy Ákos csütörtök reggel ellátogatott a BKV Kőér utcai telepére, hogy megtudja, a hármas metró szerelvényei felújítottak, ahogyan azt Tarlós állította vagy pedig újak.

„A szakemberek 15 perc alatt teljesen világossá tették, hogy a régi szerelvényekből csak az ütközők maradtak meg, ha ugyan. Ugyan a vonatok automata vezérlőrendszerének (AVR) áramkörei is a régiek, de egyrészt ez néhány doboz, amit ki sem vittek az országból és a hozzá tartozó relék már teljesen újak” – írja Facebook-oldalán Hadházy.

A vizsgálat nem csak azt állapította meg, hogy a szerelvények vadonatújak, – de sok tekintetben elavultak – hanem azt is, hogy rengeteg műszaki gond van a vonatokkal. A látogatás során a BKV szakemberei elmondták, hogy az oroszok azért nagyon készségesen igyekeznek javítani a hibákat.

„Arról az apróságról meg ne is beszéljünk, hogy ha valójában új szerelvények jöttek, de réginek hazudták azokat, akkor nem kellett volna-e vámot fizetni” – teszi hozzá a politikus.

„Kíváncsian várom, hogy a megítélt, de még át nem adott díszpolgárságot ezek után visszavonják-e Tarlóstól, aki miatt még évtizedekig elavult, ráadásul légkondi nélküli szerelvényeken utaznak majd utasok milliói úgy, hogy összességében az ügylet valószínűleg semmivel sem lett olcsóbb, mint ha új vonatokat vettünk volna” – fogalmaz Hadházy.

Forrás: Facebook