Hadházy: vasárnap az agymosó heccpropaganda győzött

HírKlikk 2019. május 29. 08:54 2019. máj. 29. 08:54

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a vasárnapi európai parlamenti választás nem legitimálta a Fideszt, ilyen körülmények között nem mondható el, hogy valódi választás lett volna. A politikus aggódik amiatt, hogy egy magáncég is belelát az NVI számítógépes rendszerébe.

Szerette volna megérteni, hogy mi történt 2018-ban, a parlamenti választásokon az összeszámolásnál, de ez most se sikerült – mondta a Klubrádiónak Hadházy, aki Szél Bernadett (szintén független) képviselővel együtt a Nemzeti Választási Irodában (NVI) figyelte az eseményeket.

Jelezte: neki ugyan azt mondták, úgyse látnak semmit az eredményekből, mivel azokat az iroda munkatársai se látják egészen addig, amíg az EU-s szabályok miatt nyilvánosságra nem hozhatók, azonban a Magyar Nemzet „meglepően jól értesült” volt és folyamatosan hozta a feldolgozottsági adatokat.

Azt mondta, nem megnyugtató, hogy a T-Systems irodáiban is belelátnak az NVI számítógépes rendszerébe; ez egy magáncég, amelyet azzal bíznak meg, hogy védje a kibertámadásoktól a választási irodát. Megjegyezte: ez a cég fejlesztette milliárdokból a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) e-jegyrendszerét, amely ma se működik.

Az eredményeket úgy értékelte: az igazság és a demokrácia veszített az „agymosó heccpropagandával” szemben. Szerinte az ellenzéknek nem szabad elfogadnia ezeket a játékszabályokat. Azt üzente azoknak, akik az ellenzékre szavaztak: ne fogadják el, hogy ez az eredmény legitimálta a Fideszt, mert „ez nem egy igazi választás volt”.

Forrás: Klubrádió