Hadházy: vissza kell menni a köztévébe

Nagy András 2019. február 11. 15:25 2019. feb. 11. 15:25

Hadházy Ákos szerint vissza kell menni a köztévéhez, és az ellenzéknek teljes szívvel, kitartással és elszántsággal kell kiállnia a közpénzből finanszírozott kormányzati propaganda betiltásáért, valamint egy konszenzusos vezérigazgató kinevezéséért.

Sokadjára lepleződtek le közmédia szemenszedett hazugságai, amiket a kormány politikai ellenfeleiről terjesztenek – írta a 444.hu annak kapcsán, hogy a Fővárosi Törvényszék jogerősen kimondta egy Hadházy Ákosról és családjáról megjelent hirado.hu cikkről, hogy hazugság volt.

A hirado.hu konkrétan hazudott, amikor azt terjesztette, hogy Hadházy Ákos és édesapja, Hadházy Árpád földmutyiban érintettek, strómanok nevére szereztek Tolna megyei földeket, hogy mindezt Hadházy Árpád a helyi agrárkamara elnöki tisztségével visszaélve tette, illetve hogy Hadházy Ákos antikorrupciós tevékenysége csak a figyelem elterelés az apja ügyeiről.

A nyíltan politikai célú, hazug cikke miatt a közmédiának helyreigazítást kell közölnie, plusz a perköltségen kívül 300-300 ezer forint sérelemdíjat is kell fizetnie a független országgyűlési képviselőnek és édesapjának. Hadházy a Hírklikknek a hírre reagálva ugyanakkor azt mondta: hiába fontos neki személy szerint ez az ítélet, hiszen a szüleit is érintő hazugságok lepleződtek le, ez nem megoldás a közmédia helyzetére.

Felhívta a figyelmet, hogy a szóban forgó cikk több mint két éve, 2017. január 10-én jelent meg, és most jutottunk el oda, hogy helyreigazítást kell közölniük miatta. Emellett az, hogy két év után 600 ezer forintot be kell fizetniük az adófizetők pénzéből, ez nyilván nem érdekli az MTVA-t, „a Habonyék meg csak röhögnek a markukba” – mondta.

Hadházy Ákos szerint ezért az egyetlen lehetősége a józanul gondolkozó, a közmédiától hiteles, független és objektív tájékoztatást elváró embereknek, hogy nap mint nap, újra és újra követeljék a közmédia vezetőjének távozását, és egy új, pártsemleges vezérigazgató kinevezését.

A Fővárosi Törvényszék ítélete Hadházy szerint azt üzeni, hogy újra vissza kell térni a köztévéhez, és az ellenzéknek továbbra is teljes szívvel, kitartással és elszántsággal kell kiállnia a közpénzből finanszírozott fideszes propaganda betiltásáért, illetve egy konszenzusos vezető mellett.

A szóban forgó cikket egyébként eltávolították a hirado.hu-ról.