Hatalmas dróntámadás Kijev ellen

HírKlikk 2023. november 25. 18:57 2023. nov. 25. 18:57

Az embereket hajnalban robbanások ébresztették, és több mint hat órán át dübörögtek a légvédelmi fegyverek.

Oroszország észak és kelet felől az eddigi legnagyobb dróntámadását indította Kijev ellen – jelentette be az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko. A BBC híre alapján a 444.hu azt írta, több csendes héten át Moszkve fegyvereket halmozhatott fel. A hatóságok szerint több mint 75 iráni gyártmányú Shahed drónt lőttek ki a fővárosra, ezek közül 74-et le is lőttek.

A mostani a támadás után halálesetekről nem érkezett jelentés, de legalább öt ember megsérült, köztük egy 11 éves gyerek.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij megerősítettem továbbra is arra törekszik, hogy biztosítsa a további nyugati támogatást és tárgyaljon Ukrajna esetleges EU-tagságáról. Megjegyezte, a támadás éppen azon a napon érkezett, amikor Ukrajna megemlékezik a 1932-1933-as, több millió ukrán halálával járó holodomorról, amit Sztálin idézett elő.

Az orosz hatóságok szerint pénteken az ukrán hadsereg is az egyik legnagyobb dróntámadását intézhette a megszállt Krím-félszigetre.

Forrás: 444.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom