Hatezer forintért nézik hülyének a nyugdíjasokat Ferencvárosban

Föld S. Péter 2019. szeptember 21. 09:12 2019. szept. 21. 09:12

Október elején a tisztelet és megbecsülés jeléül minden ferencvárosi nyugdíjas nettó hatezer forintot kap a ferencvárosi önkormányzattól. Az idős embereknek nincs más dolguk, mint regisztrálni az önkormányzatnál. A pénzesőt az idősek világnapja alkalmából zúdítja a nyugdíjasokra a Fidesz vezette kerület, nem az van tehát, amire józan ésszel gondolnánk, hogy Orbán Viktor pártja egy újabb olcsó és ócska kampányfogással próbál jobb eredményt elérni.

Úgy történhetett, hogy összeült az önkormányzat, hogy megbeszéljék a kerületet érintő fontos kérdéseket. Mikor mindennel végeztek, valamelyik kormánypárti képviselőnek eszébe jutott egy gondolat: közeleg a választás, nem kellene az időseket tisztelnünk és megbecsülnünk?

Ettől aztán a többiek is a homlokukra csaptak, hogy de hát tényleg, itt vannak ezek a derék öregek, akik felnevelték a ma aktív generációt, hogyan tudják majd, hogy kire kell szavazniuk, ha nem becsüljük, és nem tiszteljük őket?

Valaki aggodalmaskodni kezdett, hogy nem fogják-e sokan kampányfogásként értékelni, hogy nem sokkal az önkormányzati választás előtt adnak pénzt a nyugdíjasoknak. De a többség nem osztotta az aggodalmakat, szerintük csak a bevándorláspárti ellenzék terjeszti, hogy ők aljas gazemberek, amiért most az a látszat keletkezik, hogy miközben egész évben magasról tesznek az idősekre (és mindenki másra), leszarják, hogy mi van velük, élnek-e, vagy halnak, most épp a választás előtt dobják meg őket némi könyöradománnyal.

Egy képviselő megkérdezte, hogy hatezer forint elegendő-e a tisztelet és a megbecsülés kifejezésére, de az illetőt lehurrogták, mondván, örüljenek a nyugdíjasok, hogy pénzt kapnak, közéjük is lövethetnének, és akkor sem szólhatnának egy szót sem.