Fideszes képviselő ad tanácsokat havi 1,1 millióért a fideszes polgármesternek

HírKlikk 2024. október 21. 11:30 2024. okt. 21. 11:30

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény kormánypárti önkormányzati képviselője havonta 1,1 millió forintos megbízási díjért ad tanácsokat a kerületet vezető Karsay Ferenc fideszes polgármesternek – értesült a HVG.

Tizenhét témakörben ad tanácsot Krieger Krisztina, Budapest XXII. kerületének fideszes egyéni önkormányzati képviselője a városrész kormánypárti polgármesterének – tudta meg a HVG.

A politikus a vagyonnyilatkozatában is feltünteti a havi bruttó 1,1 millió forintos megbízási díjat, amely a több százezer forintos képviselői tiszteletdíjon felül jár neki. Krieger Krisztina további bruttó 326 ezer forintos bevétellel is rendelkezik, amelyet könyveléssel foglalkozó egyéni vállalkozásán keresztül kap.

A HVG megkereste a politikust, valamint Karsay Ferenc polgármestert is, hogy megtudják: nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy egy olyan egyéni képviselő ad megbízási díjért tanácsokat a polgármesternek, aki jelenleg is a helyi testület tagja. Arra is kíváncsiak voltak, pontosan milyen javaslatokat fogalmazott meg eddig Krieger Krisztina.

A XXII. kerületi polgármesteri hivataltól két mondatos reakció érkezett, de miután elküldték a teljes cikket, nem járultak hozzá annak a közléséhez, arra hivatkozva, hogy az első körben csak kommunikációs tanácsadásra kérdeztek rá. A lap újbóli megkeresésére érdemi választ nem küldtek.

Az önkormányzat honlapján közzétett helyi rendelet szerint a képviselői munkáért járó alapdíj a mindenkori minimálbér 80 százaléka (jelenleg bruttó 213 ezer forint), ez azonban további pótlékokkal is kiegészülhet. Ha valaki például bizottsági elnök is, akkor ezt az összeget havonta az alapdíj 200 százalékával kell növelni. A további tagságokért – bizottságonként – havonta az alapdíj 30 százaléka jár pluszban.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom