Hétfőtől ismét megáll a 2-es metró a Batthyány téren

HírKlikk 2024. szeptember 22. 18:45 2024. szept. 22. 18:45

A hétvégi tetőzés után elkezdett csökkenni a Duna vízszintje Budapesten. Ennek köszönhetően, jövő héten várhatóan több vonalon is helyreállhat a közlekedés.

Az M2-es metró hétfőn üzemkezdettől már megáll a Batthyány téren – áll a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében. Mint írták, a H5-ös, azaz a szentendrei HÉV-re továbbra is a Margit híd budai hídfőjénél lehet majd felszállni. Várhatóan szeptember 25-én, szerdától jár majd újra a Batthyány térig, és ekkortól a Margit hídnál ideiglenesen lezárt kerékpárút ismét használható lesz.

A jövő hét első felében több vonalon is helyreállhat a közlekedés.

Várhatóan szeptember 24-én, kedden a 19-es villamos újra a teljes vonalán, azaz a Bécsi út / Vörösvári út és Kelenföld vasútállomás között jár majd. Ugyanettől az időponttól a 41-es villamos is az eredeti útvonalán, a Bécsi út / Vörösvári úttól a Batthyány téren át a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig fog közlekedni.

A szakemberek folyamatosan figyelik a vízszintet és annak függvényében döntenek a jelenlegi forgalmi korlátozások feloldásáról.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom