Hitler is megirigyelné Orbán Viktor új videóját

Kátai B. Zsolt 2018. április 5. 13:24 2018. ápr. 5. 13:24

Félelmetes videóval mozgósítja a vasárnapi választásokra a híveit a Fidesz. Orbán Viktor úgy beszél a felvételen, mint aki tényleg háborúba hívja katonáit.

Persze, ilyenkor egy kormánypárti olvasó csak legyint, és azt gondolja magában, hogy csak egy "sorosista újság" túlzásairól van szó. Azoknak a kedvéért, akik vakon bíznak a miniszterelnökben, és csípőből utasítják el, hogy bárki Hitlerhez hasonlítsa a szeretett vezérüket, egy kis játékot ajánlok:

Egymás után elolvashatják a Fidesz mostani kampányvideójában elhangzott mondatokat, és Adolf Hitler 1934.szeptember 8-án, a Nürnberg stadionban elmondott beszédének egy részletét.

A játék lényege, hogy meg kellene mondani első olvasásra, hogy melyik mondatot ki mondta. Előre szólok, nem lesz könnyű.

"Csak a küldetésünkre, csak az (...)ország megvédésre fordítsuk az erőinket. Mindenkire szükség van! Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló. Magasba a zászlókat, menjetek és harcoljatok!" (...) egységes nemzetet akarunk látni, és nektek erre kell nevelni magatokat. Szeretnénk, hogy ez a nép engedelmes legyen, és nektek gyakorolni kell az engedelmességet. Azt akarjuk, hogy ez a nép békeszerető legyen, de bátor és vitéz is. Nem akarjuk, hogy ez a nemzet puhává váljon, ehelyett keménynek kell lennie."