Hömpölyög a kormánypárti Békemenet

HírKlikk 2021. október 23. 15:40 2021. okt. 23. 15:40

A becslések szerint tízezrek vonulnak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett kormánypárti felvonuláson.

Délután kettőkor indult el a Békemenet a Műegyetem rakpartról, ahonnan a Szabadság hídon keresztül az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára igyekszik a tömeg, ahol a tervek szerint 15 óra 30 perckor mondja majd el beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

Az MTI szerint a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta:

„Készek vagyunk együtt az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére”.

Beszámolók szerint a gyülekezők vidéki települések neveiről készül feliratokat tartottak, de látható volt magyar és székely zászló is, és Stop Gyurcsány feliratú táblák szintén felbukkantak. A vidékieket buszok hozták a fővárosba. A tömeg egy részét már a hivatalos indulás előtt felengedték a Szabadság hídra, miközben sokan távolabbi helyszíneken várakoztak, hogy csatlakozzanak a tömeghez – írja a Telex.hu.

„A Békemenet fő üzenete a baloldali ellenzék felé, hogy soha többé állami terrorra és diktatúrára nincs szükségünk. STOP. Brüsszel felé üzenjük, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem értük szolgálni” – írják a Fidesz Békemenetének Facebook-eseményében.