Horváth Csaba: „harcos feladat áll előttünk”

HírKlikk 2019. január 18. 10:49 2019. jan. 18. 10:49

Budapestnek kétezermilliárd forintnyi fejlesztésre lenne szüksége, ez azonban nem stadionépítéseket jelent, a Városligetben pedig meg kell állítani a rombolást – mondta Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt az ATV Startban.

„Harcos feladat áll előttünk. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy csak akkor értünk el eredményeket, ha a budapestiek megmutatták az erejüket. Ez történt a vasárnapi boltzár, az olimpia, a 3-as metró akadálymentesítése és az internetadó esetében is” – jelentette ki Horváth Csaba, akit ha főpolgármesterré választanak, minden lehetséges eszközt megragadna a budapestiek képviseletére, amennyiben a kormánnyal folytatott tárgyalásai eredménytelenek maradnának.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint ez a harcos hozzáállás a legnagyobb különbség az inkább tárgyaló pozíciót elfoglaló Karácsony Gergely párbeszédes jelölt és közte; mint mondta: „a NER-rel nincs alku”. A Városliget ügyében azonban a két baloldali jelölt egyetért; Horváth Csaba elmondta: meg kell állítani a rombolást és a már megkezdett beruházások befejezése mellett meg kell akadályozni, hogy a Városliget elveszítse közpark jellegét.

Az olimpiai beruházásokkal kapcsolatban a szocialista várospolitikus úgy fogalmazott: Budapestnek mintegy kétezermilliárd forintnyi infrastrukturális beruházásra van szüksége, ez azonban nem a sportlétesítményeket jelenti: „Az nincs rendben, hogy atlétikai centrumot építünk, de nem hosszabbítunk metrót, nincs rendben, hogy lesz új Népstadion, de a villamoshálózat fejlesztése elmarad” – mondta a műsorban Horváth Csaba.

Forrás: Hírklikk