Hosszabb őszi szünetet akar a Jobbik

HírKlikk 2020. október 17. 20:05 2020. okt. 17. 20:05

„Az álnemzeti kormányoldal frissen benyújtott karanténszabályozási törvénye is azt támasztja alá, hogy Orbán hagyja, hogy a vírus diktálja hazánkban a tempót” – írja a Jobbik az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„Ahelyett, hogy az ingyenes és széles körű tesztelés megvalósításán dolgoznának, büntetésekben gondolkodnak. Úgy kívánnak védekezni ugyanis a járvány ellen, hogy minden eddiginél nagyobb bírságokat szabnak ki a magyar emberekre. A járványt nem a bírságolások felpörgetésével lehet megakadályozni, hanem a tisztességes védekezés megszervezésével” – hívja fel a figyelmet a Jobbik.

„Orbán Viktor azonban döntött: a járványnak működnie kell, az országnak pedig a lassan tarthatatlan tempót kell követnie. A valódi néppárti Jobbik szerint, az ingyenes és széles körű tesztelés lehet csak a hatékony megoldás a járvány kordában tartására” – jelentik ki.

„Azt is javasoljuk, hogy a kormány négy nappal hosszabbítsa meg a közelgő őszi oktatási szünetet 14 napra, ezzel is védve a gyermekeket, pedagógusokat” – ismertetik a kezdeményezésüket.

Forrás: MTI