Hülyét csinált Orbánból a TV2 híradója

HírKlikk 2020. március 14. 09:15 2020. márc. 14. 09:15

Soha nem látott zavar tapasztalható a kormányzati kommunikációban. Láthatóan nem képesek úrrá lenni a járvány okozta nehézségeken. A miniszterelnök kapkod – még saját magának is ellentmond –, a Habony-féle médiagépezet pedig sorra követi el a hibákat.

A TV2 Tények című műsorban például sikerült teljesen hülyét csinálni a miniszterelnökből azzal, hogy Orbán Viktor – iskolabezárásról szóló – rendkívüli bejelentését megelőzően, a híradó műsorvezetője a következőket mondta:

Súlyos károkat okozna az ellenzék ötlete, ha bezárnák az iskolákat. Ezt mondják a szakértők. Ha a diákoknak rendkívüli szünetet írnának elő, akkor sok szülőnek szabadságra kellene mennie, ami gyárak, üzemek leállásához vezetne.

Ezt követően megszólaltatták az ellenzéki pártok képviselőit, akik elmondták, miért fontos az iskolabezárás. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési politikusa például így érvelt:

„Romániában szerda óta nincs oktatás. A környezetünkben lévő országokban már mindenhol meglépték ezt, sőt, egész Németországban is hétfőtől bezárják az iskolákat."

Ezután jött a TV2 „megbízható" szakértője, akinek fogalma sem volt, hogy közel egy órával később Orbán Viktor maga jelenti be az iskolák bezárását.

Deák Dániel így érvelt:

„Ha bezárnák az iskolákat, a magyar gazdaság leállna, hiszen a szülők akkor szabadságot vennének ki, minden vállalatnál komoly munkaerőhiány lépne föl, a cégek nem tudnák folytatni a termelést."

A fentiekből tökéletesen látszódik, hogy teljes a fejetlenség, az Orbán-kormány híresen jól működő propagandagépezete térdre rogyott. Pedig most higgadtságra, hideg fejekre lenne szükség, hiszen a rossz döntéseknek súlyos következményeik lehetnek, akár emberi életekbe kerülhetnek.