Így is lehet segíteni a rászorulókon

NVZS 2018. december 27. 07:57 2018. dec. 27. 07:57

A legnagyobb közösségi oldalon kering a Re-Formáló Egyesület Enni adok ételdobozainak megtöltésére a figyelmet felhívó poszt, amely a mellékelt térkép segítségével pontosan megmutatja, hogy hol találhatók ezek a dobozok. Jelenleg 42 ilyen doboz van szerte az országban.

Közel harmincezren nézték már meg a Facebook posztot, amely a rászorulóknak nagy segítséget kínáló ételdobozokra hívja fel a figyelmet. A Re-Formáló Egyesület szervezi ezeket a dobozokat, amelyek ötlete – mint írják – nem új és nem is az övék Évek óta jelen van már az országban is, s „szerettük volna a helyi embereknek is elérhetővé tenni, ezért kezdtünk bele. Aztán jött az igény a többi városból és mi segítünk nekik is, hogy működhessen az Enni adok doboz náluk is!” – olvasható az egyesület honlapján, amelyen számos fontos információ is található.

Az Enni adok ételdoboz egyébként valójában egy 65x59x39 cm-es szekrény, amely műanyagból készült fém megerősítésekkel. A szekrény vízálló és UV védett anyagból készült. Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat. A csapat naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször is látogatja a dobozt, ellenőrzi a benne lévő élelmiszereket, ételeket. Az önkéntesek naponta takarítják is a dobozokat. A benne elhelyezett ételek (tartós élelmiszer, házi készítésű főtt étel és házi sütemény, bolti sütemények és készételek, zöldségek, gyümölcsök, édesség, pékáru) nem csak a hajléktalanokhoz tud így eljutni, hanem a olyan szegény családokhoz, emberekhez is, amelyek, akik nem tudnak élelmiszert venni maguknak.