Indul a bűnbakkeresés? Kirúgtak egy kórház-főigazgatót

HírKlikk 2020. április 11. 10:50 2020. ápr. 11. 10:50

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kirúgta a Fejér megyei kórház főigazgatóját – adta hírül a feol.hu. Csernavölgyi István a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményben megerősítette a hírt, utalva arra, hogy eltávolításának az oka az adatszolgáltatással állt összefüggésben. Leszögezte, hogy „az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt”. 

„Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált”–  írta ugyanis Cernavölgyi a közleményben, amelyben emlékeztetett arra, hogy „az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak”. A dokumentumban végül leszögezte: „A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat”.

A feol.hu azt írja, hogy váratlan lépést az operatív törzs vezetése hozta. A minisztérium egyelőre nem reagált a portál megkeresésére.

Az  orvosok és szakdolgozók sora áll döbbenten a döntés előtt, és magyarázatot még nem sikerült kapniuk.

 
Forrás: Hírklikk