Ipkovich György: olyan országban szeretnék élni, ahol nem tudják, hogy hívják a miniszterelnököt

HírKlikk 2021. július 4. 11:40 2021. júl. 4. 11:40

Akasztott ember még nem voltam, de minden más igen, amit a politikában el lehet képzelni – mondta magáról Ipkovich György, Szombathely volt polgármestere, az MSZP Vas megyei szervezetének alelnöke. A politikus, aki ügyvédként is dolgozik, hozzátette, nincs szereplési vágya, de nem szeretné, ha ez a rezsim maradna. Mint megjegyezte, „ne olyan rendszerbe menjünk vissza, mint amelybe beleszülettem.”

Többször elvitatták az MSZP-től, hogy ők kezdték lebontani a szocialista rendszert, pedig akkor még ennek egzisztenciális kockázatai is voltak – mutatott rá a KlikkTv Mélyvíz című műsorában Ipkovich György. Az MSZP Vas megyei szervezetének alelnöke úgy fogalmazott, „Orbánék később jöttek és a többi rendszerváltó párt is kiénekelte a kezünkből a dicsőséget.” Hozzátette: az Antall-kormányban és utána még egy-két kabinetben demokratikus rendszer volt. Azt viszont, hogy valaki „visszacsinálja” azt, amit mi lebontottunk, azt az ember nehezen viseli és aktivizálja magát.

„Ezt a rendszert nem lehet megváltoztatni, megvenni, alkudozni vele, ezt le kell váltani, nem Orbán Viktort kell elküldeni. Nem kívánok másik Orbánt sem látni. Olyan országban szeretnék élni, ahol nem tudják, hogy hívják a miniszterelnököt, mert nem ér rá magát fényezni, hanem dolgozik.”

„Nálunk nem működik az ország, de mindenki tudja, hogy hívják a miniszterelnököt.”

Ipkovich György a körülötte kialakult helyzetről azt mondta, jó helyen volt jókor, és olyat mondott, amit sokan vártak tőle. „Visszautasítottam azt az ajánlatot, hogy én egy másik párt frakciójába üljek be, ha megnyerjük a választást, és ez bizony az én támogatásom elvesztésébe került.”

Az előválasztásra készülve, úgy volt, hogy a pártja mellett a DK is támogatja, majd amikor eljött a nyilatkozat ideje, hogy győzelem esetén melyik frakcióba fog beülni, a DK megszabta, hogy csak úgy támogatja, ha az ő frakciójuk tagja lesz. „Ha a jövő úgy működik, hogy olyan emberekre lesz szükség, akik pillanatnyi előnyök miatt feladnak évtizedes elkötelezettséget, akkor én abba a csapatba nem is akarok tartozni.”

„Az egymás közti huzakodást méltatlannak és károsnak tartom ebben a mostani helyzetben. Azt a látszatot kelti, hogy a pártoknak nem a Fidesz-rendszer eltávolítása a fontos, hanem az egymás rovására váló erőfölény megszerzése.”

Szombathely volt polgármestere jelenleg Vas megye 3-as körzetében képviselőjelölt. Ide tartozik Szentgotthárd, Körmend, Vasvár, Jánosháza. A vonal három tájegységet foglal magába, amelynek kis falvai más problémákkal küzdenek, mint amiket eddig megszokott, de ismeri ezeket – írta le a jelenlegi helyzetet. Ilyen például a környezetszennyezés, amiről mindenki beszél, de senki sem csinál semmit.

„Eredendően minden baj oka, hogy ez a rendszer az egyéni kreativitást, gondolkodást, kezdeményezést kizárja.”

Megjegyezte, a térség csak veszített a Fidesz tíz éve alatt. Megszűntek a boltok, a kocsmák, elvitték a dohányáru-forgalmazás jogát, nincsenek játékgépek – amik mind a falusi boltokat, kocsmákat tették tönkre. Most költségvetési helyzetből akarják rendbe hozni ezeket.

„Amiket elmondtam, azokat a falusi ember is érti, az a paraszt bácsi is, aki öt kilométert utazik egy doboz cigarettáért.”

Forrás: Hírklikk