„Írj Orbán Viktornak, legyen a klímavédelem vezéralakja"

HírKlikk 2020. szeptember 27. 19:19 2020. szept. 27. 19:19

A Greenpeace Magyarország arra kéri Orbán Viktort, hogy ne féljen az „abszurd” klímavédelmi céloktól, hanem álljon a klímavédelem élére.

Az Index számol be arról, hogy a Greenpeace Magyarország egy egész sor abszurdumot sorol fel a magyar kormánynak. Évadnyitó esszéjében ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök arról írt, hogy az Európai Unió „abszurditásig” emelte a klímacélokat – a magyar kormányfő ezzel az EU által kijelölt, szigorú klímacélokra utalt.

A Greenpeace úgy látja, a kormány nem dolgozik az ökológiai-válság megakadályozásán, hanem éppen ezzel ellenkező döntéseket hoz.

A szervezet az Orbán-kormány „észszerűtlen döntései” közé sorolja a nemzetközi környezetvédelmi szervezet azt is, hogy a klímaválság és a koronavírus-járvány kellős közepén, a kormány motorversenypályát építene, Forma-1-et és légitársaságot támogat adókedvezményekkel és milliárdokkal.

A szervezet kihangsúlyozza, nonszensz, hogy Magyarország nem rendelkezik környezet- és természetvédelmi minisztériummal.

„Írj te is Orbán Viktor miniszterelnöknek, és kérd meg arra: ahelyett, hogy az „abszurd klímacéloktól” fél, álljon bátran a klímavédelem élére!” – kéri a Greenpeace és létre is hoztak egy oldalt, ami automatikusan elküldi az előre megírt levelet a miniszterelnök úrnak a jelentkező aláírásával.

Hogy milyen a magyar klímaút, azért sem mindegy, mert pár hét múlva az Európai Tanácsban szavaznak a kormányfők az új EU-s célértékről. 

Forrás: Index