Ismét benépesítik a Kossuth teret a tüntetők

HírKlikk 2019. november 18. 09:21 2019. nov. 18. 09:21

November 29. és december 1. között „Szabad ország, szabad oktatás!” címmel ismét kitelepülés lesz a budapesti Kossuth Lajos téren. Lesz kiállítás, beszédek és előadások, zenével fűszerezve. A szervezők felhívása szerint „december 1-én lesz egy éve, hogy eldőlt: a CEU-nak mennie kell Magyarországról, az oktatás problémái viszont itt maradtak”.

A Szabad Egyetem, a Diákparlament és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a hétvégén meghirdetett rendezvény már eddig is komoly visszhangot váltott ki: vasárnap estig közelítette a háromezret azoknak a száma, akik háromezren érdeklődtek a részvétel iránt.

„Az oktatás mindenki ügye, és a magyarországi oktatásban közel egy évtizede tartó rombolásra újra meg újra fel kell hívni a figyelmet!” – mutat rá a felhívás, amely emlékeztet arra, hogy a CEU távozásra lett kényszerítve, „mi viszont egy évvel később még mindig itt vagyunk, és kiállunk a független, hozzáférhető magyar oktatásért és a kutatás szabadságáért”.

A kitelepülés három napja alatt kiállításon mutatják be az Orbán-kormány oktatás és kutatás világát leépítő intézkedéseit, felszólalókat, előadókat és zenészeket hívtak meg, akiknek fontos a magyar oktatás helyzete, és kiállnak az oktatás és kutatás ügyéért.

Forrás: Hírklikk