Ismét Németh Péter a Népszava főszerkesztője

HírKlikk 2021. október 18. 11:14 2021. okt. 18. 11:14

Németh Péter visszatért a Népszava élére. A lapnál hivatalosan bejelentették, hogy újra az ismert újságírót nevezték ki a napilap szerkesztőségének vezetőjévé. Emiatt változás történt portálunknál is.

Németh Péter 1999 óta dolgozott a Népszavánál. 2002-től 15 éven át főszerkesztő volt. 2017 óta is szerepelt a lap impresszumában, mint tiszteletbeli főszerkesztő és rendszeresen írt is az újságba, rovata a szombati számban a publicisztika oldalon volt megtalálható.

Pályáját sportújságíróként kezdte az egykori Népsportnál (így hívták az előző rendszerben a Nemzeti Sportot), majd vezette a Magyar Hírlap sportrovatát. Később a lap főszerkesztője lett. 1994-től volt a Nap TV főszerkesztője. 1996-98 között pedig a Postabank sajtóholding vezérigazgatója.

2018 óta Németh Péter a Hírklikk szakmai vezetője. Írásai, interjúi megtalálhatók portálunkon. A Klikk TV-ben pedig rendszeresen beszélget a politikai és a közélet neves szereplőivel. Mélyvíz című műsorának témaválasztásával reagál az aktuális eseményekre. Ezeket az interjúkat várhatóan továbbra is elkészíti minden héten.

Németh Péter Népszavához távozásával a Hírklikk szakmai vezetését Sebes György veszi át. Ő januárban csatlakozott a portál csapatához, előtte a 168 Óra belpolitikai rovatát vezette egy évig. Pályája első részében rádiós és televíziós szerkesztőként dolgozott, 2000 óta a Népszava munkatársa volt, hosszú ideig mint főszerkesztő-helyettes.

Ettől a héttől egyébként gyarapodik a Hírklikk média-portfoliója is. A Klikk Fm-en ugyanis – ahol eddig zenét és híreket hallhattak az érdeklődők – mostantól délután 3 és 4 óra között interjúk hallhatók a nap aktuális eseményeiről. Az interjúkat Bánó András és Sebes György készíti.

Forrás: Hírklikk