Iszlám Párttal riogatnak az ECHO TV-ben

HírKlikk 2018. május 2. 17:14 2018. máj. 2. 17:14

Ha a tíz százalékot eléri egy társadalmon belül az azonos politikai nézeteket képviselők száma, akkor az az egész társadalom életére kihat – mondta Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központ munkatársa a Napi aktuális című műsorunkban annak kapcsán, hogy az Iszlám Párt is elindul az októberi belga helyhatósági választáson. A kutató ismertette: jelenleg a belga társadalom 7,6 százaléka muszlim, de egyes körzetekben az arányuk már meghaladta az ötven százalékot.

Incze Nikoletta elmondta: készült egy felmérés arról, hogy mennyi ideig tart egy társadalom iszlamizálódása, azaz amikor az őshonos kultúra kisebbségbe kerül. Azt állapították meg, hogy körülbelül 150 évig tart ez a folyamat, ez pedig együtt jár a saría bevezetésével is.

Mi Európában alapvető értéknek tartjuk, hogy minden ember egyenlő, az iszlámon belül ez nem így van, egy muszlim sohasem egyenlő egy nem muszlimmal. A saría törvénykezés gyakorlatilag kettős erkölcstant alkalmaz – hangsúlyozta a kutató.

Hozzátette: ennek ellenére sokan nem ismerték fel, hogy az iszlám nem pusztán egy vallás, hanem egy komplett civilizáció saját kulturális, politikai és hadászati rendszerrel.