Itt a lista a tankerületi vezetők milliós jutalmazásáról

HírKlikk 2022. november 20. 17:45 2022. nov. 20. 17:45

Miközben a pedagógusok röhejes jövedelemért dolgoznak (idézet a jelenleg a Szentföldön turnézó Novák Katalin államfő korábbi kirohanásából) a tankerületi vezetők tavaly év végén milliós jutalmakkal lettek gazdagabbak. Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozta azoknak a tankerületi vezetőknek a jutalmát, akik a pedagógusokat ért fenyegetések kapcsán váltak ismertté. Ezért a Klebersberg Központ megfenyegette, s közölte, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket a momentumos politikus ellen, mert az szerintük „jogszabálysértő módon tette közzé a tankerületi vezetők személyes adatait.”

Tóth Endre, aki tíz hónapos jogi huzavona után szerezte meg a tankerületi igazgatók tavaly év végi jutalmainak összegét, nem rettent meg a fenyegetéstől, s újabb nevek és jutalmak közlését helyezte kilátásba. Most ez megtörtént, a politikus a Facebookon nyilvánosságra hozta annak a tíz tankerületi vezetőnek a nevét, akik a legnagyobb jutalmat kapták év végén a 2021-es munkájukért.

A Telex által idézett közlés szerint a legnagyobb jutalmat a Debreceni Tankerületi Központ korábbi vezetője, Pappné Gyulai Katalin kapta, egészen pontosan 2,5 millió forintot. A második legnagyobb összeget hárman kapták: Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ vezetője fejenként 2 millió 440 ezer forintot.

2,4 millió forintot kapott Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója. Pásztor Gyula Csabáné, a kisvárdai tankerület vezetője és dr. Házlinger György, a közép-pesti tankerület vezetője tavaly 2 millió 360 ezer forintot kapott. Az ötödik legnagyobb összeget jutalomként Gaszperné Román Margit kapta, aki a nyíregyházi tankerület igazgatója, ő 2 millió 320 ezer forintot.

„A legmagasabb jutalom összege több mint egy kezdő pedagógus nyolc havi bruttó bére” – jegyezte meg az összegekkel kapcsolatban Tóth. Vasárnapi posztjának végén azt ígérte, hogy hétfőn azoknak a tankerületi igazgatóknak a jutalmát nevezi meg, akik korábban fideszes politikusok voltak.