Iványi Gábor: Donáth Anna gyűlöletet váltott ki a Fideszből

HírKlikk 2019. augusztus 14. 12:38 2019. aug. 14. 12:38

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője szerint a kormánymédiában indult rágalomhadjárat nem is Donáth László, hanem lánya, a momentumos EP-képviselő Donáth Anna ellen irányul, mégpedig azért, mert megpróbálta megakadályozni, hogy fideszesek fontos posztokat kaphassanak az Európai Parlamentben. Ez gyűlöletet váltott ki a kormányoldalon, és most minden eszközt bevetnek ellene.

A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Bolgár György azért kérdezte Iványi Gábort, mert a lelkész a Donáth László (és lánya) ellen a kormánymédia különböző felületein indított rágalomhadjáratról írt cikket a Népszavában.

Iványi Gábor azzal kezdte: Donáth László régi jó barátja és a legkevesebb, amit ilyenkor az ember tehet, hogy kiáll mellette. Bármi történt vele, ő mindig ezt teszi majd. De látható, hogy a támadás a lánya és a Momentum ellen irányul, hiszen Donáth László már nem aktív politikus, nem szól bele a pártpolitikai harcokba, a lánya viszont igen, méghozzá nagyon határozottan. Ugyanazzal a váddal támadták meg őt is, hogy szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt.

A Momentumnak fontos, hogy a családon belüli erőszak vagy a nemekkel kapcsolatos kormánypárti kampányok ellen emeljen szót. És most, az európai parlamenti választások után Donáth Anna fellépett azért, hogy az EP egyes szakbizottságai élén ne legyenek fideszesek, ne legyen beleszólásuk például a kormányzati korrupció ellenőrzésébe. Ez az, ami hihetetlen dühöt és gyűlöletet válthatott ki a másik oldalon, és semmi nem számít, nincs olyan eszköz, amelyet ne vetnének be, hogy eltakarítsák vagy menekülésre kényszerítsék ezt a fiatal politikusnőt. Szerinte őt nem ilyen fából faragták és ez részben eltévesztett támadás.

Fájó pont ez, elevenébe vág mindenkinek, de, bár nem akar tippeket adni, ennyi erővel megtámadhatnák Donáth László édesanyját is, aki az elveiért, a bátorságáért ült börtönben. Ebben a családban van hagyománya annak, hogyan kell kiállni a gátlástalan hatalom ellen, a nyílt porondon megmérkőzni vele - mondta Iványi Gábor. Az ő kiállása mindkettejüknek szól és az ellen, hogy ilyen eszközöket be lehessen vetni politikai küzdelemben, mert az ember azt hitte volna, hogy ezt kultúrállamban és „valamifajta demokráciában” már nem lehet.

Szerinte Donáth Lászlónak nem kell megszólalnia, amíg van ilyen vizsgálat, amíg ebben tisztábban nem lát. Jól védekezni nem lehet, mert az se lenne jó védekezés, ha bárki elkezdené megkeresné, hogy kik azok a másik oldalon, akik kábítószerrel élnek és a „házasságuk nem igazán feddhetetlen”, és így tovább. Nem ilyesmiket kell felhozni, hanem politikai hibákat.

Az emberek azt hiszik, hogy már akármit megtehetnek a kormányerők, de nem, egy napon felelniük kell, hogy mire használták közpénzből a kommunikációs eszközöket; benne van a médiumaik költségvetésében, hogy pereket indítanak ellenük és azokat elveszítik. Donáth Anna is perel, fizetni fognak, elmondják, hogy nincsenek válaszaik, nincsenek tények, amikre hivatkoztak. De „oszt' jónapot” alapon azt mondják majd, hogy ott marad a méreg a közbeszédben ezzel az üggyel.

Csak az jelent valamilyen segítséget, ha az ember odaáll amellé, akit ütnek. Ez keserves aprómunka, kiállni, érvelni, de el kell mondani, hogy lesz egy tisztább világ, amelyben nem a politikai szélhámosok és gazemberek kezelik majd a politikai ügyeinket, hanem azok, akik erre méltók, Donáth Annáék generációja és a hozzá hasonló fiatal politikusok.

Forrás: Klubrádió