Iványi Gáborék adományboltot nyitottak Budán

HírKlikk 2022. augusztus 3. 11:55 2022. aug. 3. 11:55

Vedd és vidd adományboltot nyitott Budán az Oltalom Karitatív Egyesület, a II. kerület támogatásával. Az üzlet nemzetközi példák alapján jött létre.

Az adománybolt ötlete két éve merült fel, amikor egy baráti beszélgetés alkalmával Iványi Gábor azt mesélte Örsi Gergely II. kerületi polgármesternek, hogy kaptak 10-20 pár sílécet és ők nem tudják a segítettjeiknek odaadni, de a kerületben biztosan vannak olyanok, akik viszont síelnek. Így jutottak el közösen – a nemzetközi példák alapján – ehhez a típusú adománybolthoz, ahol lehetőség van használt, jó minőségű ruhák, eszközök leadására adományként, amiket később töredék áron megvásárolhatnak. Az így keletkezett bevételből tartja fenn magát a bolt, és segíti elő az olcsó vásárlási lehetőséget, az adományok hasznosulását. Ezzel is lehet segíteni a nehezebb sorban élőknek és egyben tenni a fenntarthatóságért is – olvasható a polgármester Facebook-bejegyzésében.

Az adománybolt mától, 10 és 18 óra között várja az adományozókat és a vásárlókat a Szilágyi Erzsébet fasor 45. szám alatt. 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom