Jakuzzi az erkélyen: „átlagos” leánylakást tart fenn Borkai Zsolt lánya

Harkai Péter 2019. december 22. 13:04 2019. dec. 22. 13:04

Információink szerint, nem ez az egyetlen Borkai Petrához köthető ingatlan – egy „parti villának” is ideális, 20 milliós erdőszéli vadászházat szintén az érdekeltségében tudnak.

Amellett, hogy feltérképezték az átlagos háziasszony és pedagógus Borkainé Győr környéki luxusüdülőjét, egy saját, 80 m2-es lakást birtokol a bukott fideszes polgármester lánya is a Gyóni Géza sétányon. A jelentős méretű teraszra telepített jakuzzi megépítéséhez statikust kellett alkalmazni.

Lássuk hát, miként él szerényen, meghúzódva, a Borkai-botrány után a család, hogy visszafogott életvitelükkel minél inkább segíthessék pártjuk győzelmét.

Amint az már sajtónyilvánosságot kapott, az állítólag „saját zsebből” finanszírozott ungabungába belebukott Borkai Zsolt kizárólag a fizetéséből és pedagógus feleségének szerény jövedelméből tartotta fenn igen költséges életvitelét.

A győri polgármester vagyonnyilatkozata szerint – amibe az év elején az Átlátszó kapott betekintést –, Borkai Zsolt többek között egy másfél hektáros szántóterület tulajdonosa a Győr közeli Sokorópátkán. A földhivatali dokumentumokra hivatkozva, később kiderült, hogy a Borkainé Havassy Myrtill Zsuzsanna által felvásárolt földekkel együtt, ez a birtok mostanra több mint négy hektárosra duzzadt és a területén luxusüdülőnek is megfelelő ingatlanegyüttes és teniszpark várja a pihenni vágyó családot.

A huszonéves Borkai-lány szintén a saját lábán áll, oly annyira, hogy a győri lakása mellett, kikapcsolódásra egy önálló erdei ház áll a rendelkezésére, hogy ne zavarja a szülőket Sokorópátkán. 

Honnan tudható, hogy a Borkai lány érdekeltsége az erdőtől ölelt és szomszédoktól távoli, fiatalok víkendezésére ideális, 2008-ban még 16 500 000 forint zálogjoggal jegyzett és akkor Szabó Ervin tulajdonában álló felpéci ingatlan?

Helyi forrásaink szerint, közvetlen bizonyíték, tulajdoni lap, adásvételi szerződés nincs Petra nevén a sűrűn, de ugyanazon gazdák közt cserélődő ingatlannal kapcsolatban. Ellenben a legmegbízhatóbb forrásból, a felújítást végző mesteremberektől tudható – Borkai Petra rendszeresen megfordult a helyszínen és saját elképzeléseit adta meg a végső kialakítás támpontjainak. Még a Google-Earth autója szintén járt arra 2011-ben – az átalakítások még akkor is gőzerővel folytak.

Érdekes történetről árulkodik a ház tulajdoni lapja. Az elmúlt 11 évben lényegében három helyi nagyvállalkozó között forgott az ingatlan birtoklása – többszörösen is. 2008-ban az a Szabó Ervin volt a tulajdonosa, akit Győr belvárosának nagyhatalmú vendéglátós vállalkozójaként ismernek. Az ő egyik étterméhez köthetően biztosított lehetőséget Borkai Petra vállalkozásához.

Nyílt titkok, hogy amennyiben valaki akár egy kocsmát szeretne nyitni, hiába megy a szükséges engedélyekért az önkormányzathoz, először „az Ervint” kérdezik meg, van-e lehetőség. Övé a belvárosi Széchényi tér északi oldalán található három, nagyon jól menő vendéglő is.

Papíron az erdei ház másik tulajdonosa Fekete Gábor, aki Póczik József nevelt fia. Póczik Józsefről azt lehet tudni, hogy jelenleg őt vádolják Borkai zsarolásával – bizonyára összekülönböztek az idők folyamán. A volt válogatott labdarúgó – a rendőrség gyanúja szerint – 10 millió forintot kért Rákosfalvy Zoltántól, a lemondott polgármester üzlettársától és ügyvédjétől a Borkait lebuktató partifotókért cserébe. Nem mellesleg, maga is érintett volt az adriai intim hajókázásban.

A harmadik szereplő pedig az ingatlan történetében Gasztonyi László helyi milliárdos nagyvállalkozó, a Vill-Korr Kft. tulajdonosa – hármójuk közt cserélődött több alkalommal is a ház és a körötte lévő birtok tulajdonjoga. Ettől eltekintve, három, egymástól független helyi forrás is állítja, hogy a házat Borkai Zsolt lánya használja, de a nevére íratni már túl feltűnő lépés lett volna.

Különösnek nem nevezhető, véletlennek még kevésbé, hogy ez a rutinos történet is a Borkai-Gasztonyi-Szabó Ervin hármashoz kapcsolódik, amint az elmúlt tíz évben szinte minden jelentősebb győri „okosság”. Még ha a legnaivabb távolságtartással is vesszük sorra, nehéz kimatekolni, hogy közéleti ember lévén, közfizetésből miként gyűlt össze a Borkai családnak csak az ingatlanokból egy a Fenyőszer utcában, a lánynak a Gyóni sétányon, a sokorópátkai teniszcentrumos víkendbirtok, borpince a Nyúli pincesoron, az írásunkban taglalt erdei vadászház stb. Mindez önmagában kitesz alsó hangon vagy 3-400 millió forintot. És akkor még kenyérre nem is költöttek.

Miből...?

A válasz egyszerű – mindez a Fidesz árnyékgazdaságának a gyümölcse, ami akkor is örökül marad, ha a polgármesterüket Győrben éppen nem Borkainak, hanem Dézsinek hívnák.