Január 7-én lesz Orbán házavatója

HírKlikk 2019. január 1. 16:18 2019. jan. 1. 16:18

Nem az eredetileg január 3-án, hanem később, január 7-én lesz Orbán Viktor Házavató Bulija a Várban – tudatták a megmozdulás szervezői. Az esemény iránt nagy az érdeklődés: már közelíti a 14 ezret a részvételüket biztosan ígérők száma és azoké, akik érdeklődnek az esemény iránt.

„Gyertek és kívánjunk kevés nyugodt pillanatot és, hogy az Európai Ügyészség munkatársai mihamarabb látogatói legyenek!” – a többi között ezekkel a sorokkal invitálja a három civil szervező a Várba, pontosabban az új Miniszterelnökséghez (a budai Várnegyed, a fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztosság) azokat, akiknek –  pazarlás, a kivagyiság és más okok miatt – minimum szúrja a szemét, hogy Orbán is a Várba költözik. Nem véletlen a szervezők fogalmazása: „Örüljünk, hogy a nép egyszerű gyermeke, utcai harcosa a várba költözik”.

A rendezvény azonban nem az eredetileg meghirdetett időpontban lesz, hanem négy nappal később – ahogy a frissített Facebook posztban olvasható.

A meghívó megfogalmazása azt is mutatja, hogy a rendezvény túlmutat magán a költözésen. Szó van benne mindazon dolgokról, amelyek az utóbbi időben kivágták a biztosítékot a magyarok egy részénél, hiszen szó esik stadionépítésről, Áder Jánosról, rabszolgatörvényről és a közigazgatási bíróságokról.

Forrás: Hírklikk