Jászberény: Pócs János gratulált és együttműködést ígért

Csanádi Dávid 2019. november 11. 13:02 2019. nov. 11. 13:02

A jászberényi országgyűlési képviselő a választási kampány végeztével egészen más arcát mutatta, mint eddig, ez pedig jót tehet a városnak.

Gyakran bíráltuk Pócs Jánost, a Fidesz-KDNP jászberényi országgyűlési képviselőjét, ezúttal azonban az elismerés hangján kell szólnunk róla. Budai Lóránt vasárnapi, második győzelmét követően a kormánypárti politikus a helyi televíziónak adott interjújában gratulált a győztesnek, és megköszönte, hogy a jászberényi választópolgárok nagy számban vettek részt a megismételt választáson.

„Egészen biztos, hogy a kormány és én magam is azon leszünk, hogy Jászberény fejlődjön, szépüljön, és tovább tudjon menni minden egyes megkezdett úton” – jelentette ki, és azt is elismerte, hogy „Jászberényben most is van egy erős váltóhangulat”.

A fentieket csak úgy tudjuk értelmezni, hogy bár Pócs János az október 13-i első választás után a Jászkürt újságnak adott interjúban még úgy vélekedett, hogy „kicsit zavaros előttem a kép, amint Budai Lóránt felgyűri az inge ujját és ketten együtt megyünk lobbizni”.

Úgy tűnik, hogy az akkor még zavaros képet vasárnap kitisztították a jászberényi választópolgárok, hiszen a hosszúra nyúlt kampány után most már feltehetően Pócs János is látja a közös munka lehetőségét. Márpedig ez a város szempontjából nem csupán örvendetes, hanem kifejezetten szükséges.

A most, illetve korábban a kormány kommunikációjában is látottak összecsengenek a köztudottan kormánybarát humorista, Fábry Sándor véleményével, ami szerint a Fidesz az önkormányzati választásokon „kapott egy kis fricskát a választóktól, hogy „levegyen az arcából egy picit”.

Ha ez valóban így lesz, abból mindenki csak jól jöhet ki. Jászberényben Pócs János megtette az ehhez szükséges első lépést, kíváncsian várjuk a folytatást.