Jávor helyett Barabás vezeti a Párbeszéd EP-listáját

HírKlikk 2024. április 12. 19:00 2024. ápr. 12. 19:00

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy Jávor Benedek, aki a korábbi tervek szerint vezette volna a párt EP-listáját, nem lesz rajta a DK, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek közös EP-listáján. Jávor akkor azt mondta: saját kérésére nem fog szerepelni a közös listán, mert amikor a Párbeszéd felkérte, egy zöld lista vezetését vállalta. „Ez a felállás azonban nyilvánvalóan nem ilyen lesz, akkor sem, ha ennek az együttműködésnek lehet politikai racionalitása. Jobb, ha nem én képviselem ezen a listán a pártot, hanem valaki más” – közölte Jávor.

Március végén jelentette be a három párt, hogy hosszabb távú, stratégiai együttműködést kötöttek – emlékeztetett a Telex. A június 9-i választáson közös európai parlamenti és fővárosi listát állítanak, de már arról is megállapodtak, hogy a 2026-os országgyűlési választáson is együtt indulnak. A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta, az ötödik mandátum az MSZP-s Tüttő Katáé lehet, a hatodik a DK-é, és a hetedik helyen szerepel majd a Párbeszéd jelöltje. 

Jávor bejelentése után a Párbeszéd – ZÖLDEK kongresszusa módosította a tavaly kihirdetett európai parlamenti listáját. Ennek következtében az első helyen – a DK-val és az MSZP-vel közös listán hetedikként – Barabás Richárd társelnök képviseli a pártot a június 9-i választáson. A Párbeszéd friss közleményében azt írja, Jávor Benedek a továbbiakban kívülről segíti az EP-csapat munkáját.

A Párbeszéd EP-listáján Barabás mögött dr. Kocsis Krisztián, Szabó Tímea, dr. Erőss Gábor és Szabó Rebeka következik.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom