Javult az oltási kedv, de sokan óvakodnak a regisztrációtól

HírKlikk 2021. április 15. 18:20 2021. ápr. 15. 18:20

A magyarok több mint fele úgy gondolja, hogy augusztusig véget érnek a korlátozások hazánkban.

Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint egyre többen szeretnének oltást kapni a koronavírus ellen, de a regisztráció nem éppen vonzó az oltáspártiak számára – írja a Népszava. Az áprilisban mért vakcinációs hajlandóság minden korábbinál magasabb, ezzel szemben az ellenzők és bizonytalanok tábora egyaránt csökkent. Jelenleg 58 százalékos az oltáspártiak aránya, szemben a körülbelül egyharmadnyi ellenzővel. 

A felmérésből kiderült, hogy a 18-39 évesek mindössze negyede regisztrált oltásra (24 százalék), és a fiatal oltáspártiak körében is csak 57 százalék volt hajlandó megadni az adatait az online regisztrációs felületen (szemben a 75 százalékos teljes lakossági átlaggal). Ezzel szemben a 60 év felettiek 72 százaléka szeretne oltást kapni (vagy már kapott legalább egyet), és körükben 87 százalék jelezte is ilyen szándékát a hivatalos weboldalon.

A magyar lakosság 57 százaléka úgy véli, hogy augusztusig véget érnek a korlátozások hazánkban, és minden visszatér a korábbi rendbe, míg májusi nyitásra mindössze 21 százalék számít.