Jönnek a szalagátvágások, jönnek újra

Bánó András 2020. május 24. 08:03 2020. máj. 24. 08:03

Olvasom a 444-en, hogy utoljára április elején számoltak be a járvány okozta átalakulásról: a távolságtartásos szalagvágásról. Most, hogy fokozatosan megszűnnek a járvány miatt elrendelt korlátozások, a hagyományos magyar szalagvágás visszatért. Ezúttal a portál arról számol be, hogy az agrárminiszter részvételével, ismét egy több résztvevős, fotóra összeállós ollóhasználat történt a Pest megyei Bagon. Nagy István a Magyar Piac Szövetkezet és a Magyar Női Unió szervezésében elinduló autós termelői piacot adta át. Nem maradtak el az ilyenkor szokásos szalagvágás utáni beszédek sem. Ezek egyikén a miniszter többek közt arról beszélt, hogy minden egyes helyi piac sajátos, egyedi ízvilágot és más-más élményt biztosít vásárlóinak. 

Ha jól számoltam, heten állnak az első sorban, fogják a szalagot, mint jobb Békemeneteknél a nagybetűs molinót, ám másfél méteres távolság nincs a belső ötös tagjai között, talán csak centik. A két szélső vágó valóban kissé távolabb áll. Csak a jobb szélső vágó (vagy szalagtartó) száján van maszk, ami amúgy mit sem ér, hiszen az orra teljesen szabadon van. Bármit beszippanthat így – akár a vírust is. Az ünneplők közül csupán négyen hordanak szabályosan maszkot, az ötödik a nyakában viseli, mintha egy sál lenne. Az összegyűlt sokadalom más tagjainál maszknak se híre, se hamva. Tudom, tudom szabadban a maszk viselése nem kötelező, de erősen ajánlott. Erre a miniszterelnök, és ha jól emlékszem, Müller Cecília is felhívta a figyelmet. Az viszont kötelező, hogy a másfél méteres távolságot mindenkinek be kell tartania.

Akkor most arról van szó, hogy Bag dacol a kormányzattal? Csak azért se hordanak maszkot?  Juszt se tartanak másfél méteres távolságot? És erre rá tudták beszélni az agrárminisztert is?

Baj lesz ebből…