Karácsony: a kormánynak egy fillérjébe sem kerül a Lánchíd felújítása

HírKlikk 2020. június 23. 12:03 2020. jún. 23. 12:03

Négy pontban igyekezett összefoglalni a Lánchíd-ügyet Karácsony Gergely, hogy – mint fogalmazott – mindenkihez eljusson a valóság.

A főpolgármester Facebook-oldalán megosztott egyik pont szerint – írja a hvg.hu – az előző városvezetésnek kilenc éve volt a híd felújítására. Ennek ellenére, őket, a nyolc hónapja dolgozó új vezetést támadják.

 

Karácsony szerint a kormány mostantól minden évben egy teljes Lánchíd-felújításnak megfelelő összeget von el Budapesttől.

A főpolgármester megjegyezte, tény az is, hogy a kormánynak valójában egy fillérjébe sem kerül a felújítás, ugyanis „nagyjából annyi pénzt adnak, amennyit a városnak áfaként be kell majd fizetnie a beruházás után".

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a főváros hónapok óta dolgozik a Lánchíd-felújítás előkészítésén, „hamarosan kiírjuk az erre vonatkozó közbeszerzést".

A portál emlékeztet rá, hogy Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV hétfő esti műsorában azt mondta: „a Lánchíd felújítása nem egy, vagy nem elsődlegesen egy pénzügyi kérdés". 

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a múlt heti kormányinfón azt üzente, hogy a fővárosnak 180 milliárd forintja van csak államkötvényben. Ebből és a kormányzati támogatásból – a politikai viták helyett inkább – bele kellene kezdeni a felújításba. „Ha Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a felújítás már tartana, és egy év múlva kész lenne a Lánchíd” – tette hozzá Gulyás.

Forrás: hvg.hu