Karácsony Gergely: a zárás életeket ment, de más életeket viszont tönkretesz

HírKlikk 2021. január 29. 20:15 2021. jan. 29. 20:15

A főpolgármester szerint „szélesíteni kell a megsegítendők körét és növelni kell a segítség mértékét is. A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek”.

„Márciusig meghosszabbította a miniszterelnök a hatályban lévő védelmi intézkedéseket. A döntés az ő felelőssége, ő fér hozzá a részletes járványügyi adatokhoz, neki áll rendelkezésére szakértői vélemények sora. És fontos is, hogy a döntések előtt a kormány a szakértőkre hallgasson. Azonban ideje van annak is, hogy meghallja mások szavát is. Azokét, akik a megélhetésükért, a vállalkozásuk jövőjéért aggódnak és emelnek szót” – írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

„Újra ki kell mondanunk: életeket nemcsak a járvánnyal szemben kötelesség megmenteni, hanem a zárás, a korlátozások következményeivel szemben is. Teljes szektorok kerültek a megsemmisülés szélére. A kormány kötelessége lenne, hogy ne csak ígérjen bértámogatásokat, hanem fizesse is ki azokat időben. Szélesíteni kell a megsegítendők körét és növelni kell a segítség mértékét is. A semmibe hullott egzisztenciák, a holnaptól való szorongás megnyomorított életekhez vezetnek. Megszámlálhatatlanhoz” – vélekedik a főpolgármester.

Karácsony szerint a kormánynak lenne pénze minderre, de azt másra költi.

„Naponta repülnek a tíz- és százmilliárdok a haveroknak, hatalmas pénzekből irtják ki az egyetemi autonómiát is, és országszerte, így Budapesten is egyre több az olyan beruházás, amely nem az embereket, hanem magánérdekeket szolgálnak. Elfogadhatatlan az adat, hogy a gazdaságvédelemre szánt pénzek háromnegyedét olyan célokra költötték, amelyeknek semmi közük a magyar gazdaság és a dolgozók védelméhez. Ha a kormány nem kap észhez, a majdan visszakapott életünkből nagyon sok minden hiányozni fog ahhoz, hogy igazán örülni tudjunk neki. Mások mellett a vendéglátásban, a kultúra területén dolgozók kilátástalan helyzete mindannyiunk ügye” – fogalmaz a főpolgármester.

Forrás: Facebook