Karácsony: meglátogatom Palkovics minisztert hétfő reggel, viszek magammal tollat is

HírKlikk 2021. november 28. 18:32 2021. nov. 28. 18:32

A főpolgármester közösségi oldalán reagált az Innovációs és Technológiai miniszter vasárnap délutáni közleményére.

„Lépjünk túl azon, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót. Lépjünk túl azon is, hogy miniszter úr saját szavait cáfolja azzal, hogy most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz” – írja Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester, reagálva arra, hogy Palkovics László hétfő reggel tárgyalásra hívta a fővárosi közösségi közlekedés törvényben foglalt állami normatívájának folyósítása ügyében.

A főpolgármester szerint az a nagy kérdés, hogy „miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz, hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz”.

Ráadásul Karácsony úgy látja, hogy „igen szerény összegről” van szó, hiszen a mindössze a teljes költségvetés hét százalékáról van szó, ugyanis a budapesti tömegközlekedés finanszírozását 60 százalékban a főváros, 33 százalékban a jegybevételek biztosítják.

„Én mindenesetre ott leszek holnap reggel, és viszek magammal tollat is, hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének” – zárja sorait Karácsony.

Forrás: Facebook