Kásler: fegyelmezettnek kell maradni!

HírKlikk 2021. március 7. 18:52 2021. márc. 7. 18:52

„A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, fegyelmezettnek kell maradni” – erről írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében vasárnap.

A járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk. Hétfőtől olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése – hívta fel a figyelmet.

„A legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak” – írta.

Kásler Miklós a bejegyzésben orvos-miniszterként arra kért minden magyar embert, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert „ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni”.

„A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltásokat illetően. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink ellenére sem állunk még azon a fokon, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni. Ezért kell fegyelmezettnek maradni!” – fogalmazott Kásler Miklós.

Forrás: MTI