Kedvezményes áron vehetik meg a bérlők az önkormányzati bérlakásokat

HírKlikk 2021. május 12. 19:30 2021. máj. 12. 19:30

A benyújtott törvényjavaslat szerint a bérlőknek a legrosszabb esetben az ingatlan forgalmi értékének 30 százalékát kell kifizetniük. Ha egy összegben rendezik, vagy régóta bérlők, akkor még olcsóbb lehet.

Kedvezményes áron, a lakás értékének 30 százalékáért megvásárolhatók lehetnek a jövőben az önkormányzati bérlakások – derül ki a Parlament honlapjára felkerült törvényjavaslatból. A Böröcz László fideszes képviselő által jegyzett javaslat szerint azok a bérlők vehetnék meg a lakásokat, akiknek 2020. december 31-én már fennállt a bérleti jogviszonyuk – írja a hvg.hu.

A vételi jog a bérlőt, a bérlőtársakat egyenlő arányban, a társbérlőt az általa kizárólagosan használt lakóterület arányában, illetve ezeknek a személyeknek az egyenes ági rokonát, valamint örökbe fogadott gyermekét illeti meg.

Az indoklásban Böröcz azt írta, a javaslatának az a célja, hogy a magyar állampolgárok, családok minél szélesebb körben szerezhessenek lakástulajdont. Két hete még csak a Budai Vár bérlakásainak, illetve a műemléki védettség alatt álló ingatlanok megvásárlásáról beszélt Böröcz a törvényjavaslata kapcsán.

Forrás: hvg.hu