Kell a gyűlöletkeltés, Soros már nem elég

HírKlikk 2018. november 29. 11:55 2018. nov. 29. 11:55

„Ez már mindennek az alja, ráadásul mindezt állami pénzből, a mi pénzünkből finanszírozzák” – kommentálta megkeresésünkre - a Guy Verhofstadt Orbánt bíráló akcióját leutánzó kormányzati plakátkampányra - Horn Gábor, a Republicon Intézet vezetője. Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap mutatta be azt a gépjárműre applikált molinót, amely az európai liberális frakció vezetőjét figurázza ki.

„Kell a gyűlöletkeltés, úgy látszik, Soros már nem elég, most már egy európai figura kell, s ebben a megközelítésben Verhofstadt alkalmas, hiszen évek óta következetesen kiáll Orbán politikájával szemben” – szögezte le a Hírklikknek Horn Gábor, emlékeztetve arra, hogy a liberális politikus volt az, aki felvette a kesztyűt és olcsón, egy kocsira szerelt plakáttal reagált Orbánék 2015 óta migránsügyben folytatott  kampányára, egyértelműsítve, hogy ezt nem lehet hagyni.

„Amatőr számításaim szerint 2015 óta 300 milliárd forintot költöttek Orbánék a gyűlöletkampányra” – mondta Horn, aki szerint a most bejelentett magyar kormányzati kampány az abszurd játék újabb eleme.

„Megfelelő választ adunk azokra a politikai támadásokra, amelyek Magyarországot érték” – ezekkel a szavakkal mutatta be tegnap Kovács Zoltán kormányszóvivő Budapesten azt a kisteherautót, amelyen egy óriásplakát szerepel azzal az angol felirattal, hogy „Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta. De Guy Verhofstadt azt mondja: nincs bevándorlási válság (2018.04.07.) Ez ostobaság!”

Ez annak a plakátnak a leutánzása, amellyel Orbánnak üzente meg Guy Verhofstadt, hogy megunta, hogy a magyar kormány a többek közt az ő arcával folytatja le Sargentini-ellenes, 6 milliárdos kampányát”. „Először ellopta a pénzünket, most pedig el akarja pusztítani Európát! Stop Orbán! Az értékek az elsők!” – az EP liberális, ALDE-frakciójának vezetője Brüsszelben egy teherautóra kirakva küldte el ezt a különleges üzenetét Orbán Viktornak.  Verhofstadt teheruatója egy héten át járta Brüsszelt, majd Magyarországra is megérkezett, a Momentum hozta el. A mozgó plakátot első megállóként Felcsútra, Orbán Viktor háza elé vitték.

Horn Gábor szerint ez a kormányzati akció is mutatja, hogy a Fidesz gőzerővel folytatja a tavaszi Európai Parlamenti választásokra a kampányát, mert tudja: nem csak Európa, de a magyar belpolitika jövője számára is kiemelt jelentőségű választásról van szó. „Szomorú, hogy a magát demokratikusnak nevező magyar ellenzék mintha nem venné észre, hogy milyen komoly a tét” – fogalmazott Horn, hozzátéve: legalábbis kívülről nézve ez látszik.

Pedig lenne keresnivalója az ellenzéknek, hiszen a magyar társadalom igen megosztott: a választáson lehet, hogy kétharmados fölényt ért el a Fidesz, de a politikailag aktívak, a választáson szavazóknak a fele szerint nem mennek jó irányba a dolgok. Ráadásul ez most egy „jó” választás lesz, azaz arányos, amelyen nincs mód visszaélésre, s nem kell szövetségre sem lépni, mindenki indulhat saját pártjának a színeiben. Ezt azonban az ellenzék mintha nem értené, miközben Orbánék „nyomják a közös pénzünkből az elfogadhatatlan gyűlöletkeltő kampányt és hazudnak a választók arcába”.

Szerző: NVZS