Kéri László: annyira nem lehet hülye a Fidesz-szavazók legelvakultabb része sem, hogy bevegye ezt a marhaságot

HírKlikk 2022. december 8. 05:30 2022. dec. 8. 05:30

Az IDEA Intézet által augusztus végén megkérdezett 1800 ember 47 százaléka azt válaszolta, hogy Orbán Viktor miatt nem jutunk hozzá az uniós pénzekhez. 29 százaléknyian vallottak úgy, hogy Orbán kiáll a magyar érdekekért, 12 százaléknyian pedig úgy, hogy a kérdés független a miniszterelnök személyétől.

A kutatás eredményét Kéri László politológus segített értelmezni a Klubrádió hallgatóinak a Megbeszéljükben.

Kéri mindenekelőtt felhívta a figyelmet, hogy a kutatás óta eltelt időszak a Fidesszel szimpatizáló, a Brüsszel-ellenes érveket elfogadók számára ugyancsak „súlyos negyedév" volt. Ők is megélték az infláció elszabadulását, a permanens oktatási válságot és most már az áruhiányt is. Persze mindenre megvan a fideszes válasz – Brüsszel –, de nem csodálkozna, ha a kormányzati alkalmatlanságot és személy szerint Orbán Viktor Brüsszelhez fűződő viszonyát nagyon sokan másképp látnák, mint augusztus végén.

A számokat magyarázva, megjegyezte: a párthovatartozás nem mindig határozza meg az egyes kérdésekről alkotott véleményt. „Az elmúlt egy-két hónapban készült kutatások például azt mutatják, hogy a fideszes szavazótábor nagy része is elégedetlen az oktatáspolitikával és a pedagógusoknak ad inkább igazat, mintsem, hogy elhinné ezt a sületlenkedést, amit rendre előadnak Rétváritól Gulyásig".

„Annyira nem lehet hülye a Fidesz-szavazók legelvakultabb része sem, hogy bevegye azt a képtelen marhaságot, hogy Brüsszel miatt nem lehet emelni a pedagógusbéreket".

Pláne, hogy közben látja, egyébként mi minden egyébre simán telik, amiből többszörösen kijött volna a béremelés.

„El tudom képzelni, hogy december elejére a Fideszre szavazó 2 és félmilliós tábor is nagyon megváltoztatta azt a véleményét, hogy érdemes-e örökké szembeszállni Brüsszellel" – mondta a műsorban. 

 

Forrás: Klubrádió